detector.media
02.12.2013 18:36
МВС закликає постраждалих журналістів звертатися до правоохоронців
МВС закликає постраждалих журналістів звертатися до правоохоронців

До міліції надійшло 21 повідомлення про нанесення тілесних ушкоджень представникам мас-медіа, під час висвітлення ними подій, які відбувалися у столиці 1 грудня. Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ.

 

Усі звернення внесені до єдиного обліку. Наразі матеріали за підслідністю направлені до прокуратури Печерського району, яка і надасть правову оцінку.

 

Оскільки в ЗМІ звучать зовсім інші цифри, зокрема, мова йде про щонайменше 40 постраждалих, МВС закликає всіх представників ЗМІ, які зазнали ушкоджень, звернутися до правоохоронних органів для того, щоб можна було розпочати розслідування та притягти винних до відповідальності.

 

«Професія журналіста, як і міліціонера, пов'язана з ризиком. Тому завжди слід пам'ятати про особисту безпеку. Особливо, коли представники мас-медіа знаходяться у самому епіцентрі подій, - йдеться в повідомленні міліції. - МВС радить не нехтувати жилетами, які пропонують журналістам для роботи під час масових акцій. Така практика успішно зарекомендувала себе в інших країнах. До того ж яскраві жилети допоможуть швидко ідентифікувати журналіста у натовпі».

 

МВС також звертає увагу як журналістів, так і мітингувальників, що в натовпі можуть знаходитися й провокатори, дії яких агресивні та непередбачувані. Саме тому закликає дотримуватися елементарних правил безпеки.

 

Також міліція просить журналістів надавати інформацію про тих, хто порушує закон і вдається до провокацій.

 

«МВС України зацікавлене в об'єктивному висвітленні подій, які відбуваються у ці дні в Києві. І ніхто не повинен заважати журналістам виконувати їхню роботу, яка дуже важлива для суспільства», - наголосили в МВС.

 

Нагадаємо, понад 50 журналістів зазнали побиття і переслідувань під час висвітлень євромайданів. Більшість із них постраждали, висвітлюючи 1 грудня сутички на вулиці Банковій у Києві. З-поміж іншого, журналістів били бійці спецпідрозділу МВС «Беркут». Більшість постраждалих представників ЗМІ переконані, що спецзагін міліції цілеспрямовано так діяв щодо них.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY