Валентина Теличенко: Заява Кузьміна – приклад політичних спекуляцій

Валентина Теличенко: Заява Кузьміна – приклад політичних спекуляцій

16 Вересня 2013
6607
16 Вересня 2013
15:08

Валентина Теличенко: Заява Кузьміна – приклад політичних спекуляцій

6607
Адвокат прокоментувала заяву першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна про те, що нібито слідству відомі імена замовників убивства журналіста
Валентина Теличенко: Заява Кузьміна – приклад політичних спекуляцій
Валентина Теличенко: Заява Кузьміна – приклад політичних спекуляцій

Адвокат вдови журналіста Георгія Гонгадзе Валентина Теличенко заявила, що якщо прокуратурі відомі імена замовників убивства Георгія Гонгадзе, але вона їх не оголошує, то це є свідченням порушення закону.

 

«Якщо в прокуратури є готові обвинувачення (відомі імена замовників), то чому вони їх не оголошують? Якщо хтось володіє інформацією і приховує її, то це є свідченням порушення закону», - сказала вона на прес-конференції 16 вересня, у День пам'яті загиблих журналістів.

 

Так пані Теличенко на прохання журналістів прокоментувала слова заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна в інтерв'ю News24UA про те, що зібрано достатньо доказів для того, щоб повідомити замовника вбивства Георгія Гонгадзе про підозру в співучасті у вбивстві.

 

На думку пані Теличенко, ця заява пана Кузьміна є прикладом політичних спекуляцій.

 

Адвокат зазначила, що не може разом з Мирославою Гонгадзе оскаржити вирок Олексію Пукачу, бо він уже 9 місяців продовжує знайомитися з матеріалами справи. «Пукач уже більше дев'яти місяців вивчає матеріали справи, і невідомо, скільки ще буде вивчати», - сказала вона, додавши, що через це судовий вирок не може набрати законної сили. Адвокат вважає, що такі обставини є свідченням маніпуляції й затримки в цій справі, оскільки інші особи знайомляться з матеріалами справи набагато швидше.

 

Також вона проінформувала, що поки Олексій Пукач не закінчить ознайомлення з матеріалами справи, Апеляційний суд не може розпочати розгляд апеляції сторони захисту Гонгадзе, яка вимагає довічного ув'язнення Пукачу.

 

Адвокат вважає, що суд недостатньо проаналізував замовний характер убивства Гонгадзе, а саме мотиви Пукача.

 

 

Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року, пізніше в лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп.

 

29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва засудив Олексія Пукача до довічного тюремного ув'язнення за вбивство Гонгадзе. У лютому представник інтересів потерпілої сторони у справі Гонгадзе Валентина Теличенко подала апеляцію на вирок Печерського райсуду про довічне ув'язнення Олексія Пукача.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Максима Лісового

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6607
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду