У Донецьку за журналістами, які займаються регіональними розслідуваннями, стежать невідомі

У Донецьку за журналістами, які займаються регіональними розслідуваннями, стежать невідомі

16 Вересня 2013
5504
16 Вересня 2013
12:44

У Донецьку за журналістами, які займаються регіональними розслідуваннями, стежать невідомі

5504
У Донецьку за журналістами, які займаються регіональними розслідуваннями, стежать невідомі
У Донецьку за журналістами, які займаються регіональними розслідуваннями, стежать невідомі

Головний редактор інтернет-видання «Новости Донбасса» Олексій Мацука (на фото) заявляє, що за ним і ще за одним журналістом видання Віталієм Сізовим невідомі особи ведуть стеження. Про це повідомляє Інституту масової інформації (ІМІ) з посиланням на журналістів.

 

За словами журналістів, стеження почалося з кінця серпня - відтоді, коли вони почали писати розслідування, зокрема про корупцію в органах влади. Як розповів пан Мацука, невідомі ведуть стеження систематично, відкрито, із застосуванням автомобілів, засобів передачі даних та зв'язку.

 

Також Олексій Мацука повідомив, що за підозрою у стеженні Віталій Сізов написав заяву в прокуратуру про перешкоджання журналістській діяльності і про втручання в особисте життя.

 

«Ми стали це (стеження - ред.) помічати, коли знаходимося удвох. Все почалося з серпня, якраз тоді, коли ми почали займатися розслідувальною журналістикою по "Відродженню". У нас уже вийшли деякі статті з цього приводу. Кожен раз стежать по-різному. Один раз Сізов помітив одного, потім ще одного, а вчора (15 вересня - ред.) взагалі трьох», - додає редактор.

 

Водночас у своєму блозі на «Новостях Донбасса» Олексій Мацука пише, що він та його колега неодноразово бачили: «коли невідомі особи точно слідували по маршрутах руху журналістів, незважаючи на те, що журналісти навмисно змінювали маршрути руху, підозрюючи стеження. Крім того, деякі з переслідувачів були помічені в різний час біля будинків, де живуть журналісти».

 

Журналісти вважають, що стеження за ними встановлене через початок їх розслідувань у рамках виграного гранту Міжнародного фонду «Відродження».

 

«Об'єктами такої уваги журналісти стали після того, як виграли грант Міжнародного фонду "Відродження" на проведення серії регіональних розслідувань і грант Посольства США в Україні. Журналісти пов'язують подібний "інтерес" виключно з професійною діяльністю», - написав Олексій Мацука у блозі.

 

Свої матеріали журналісти публікують на сайті видання та на сайті «Донецкой правды». Так матеріал Віталія Сізова від 13 вересня стосувався корупції у комунальній сфері, зокрема, в компанії «Вода Донбасса».

 

Також у блозі Олексій Мацука зазначає, що у редакції «Новости Донбасса» отримали інформацію про те, що нібито «готується провокація дачі нам хабара або організації ситуації, що хтось з нас вимагає у когось гроші». Журналісти вже заявили, що якщо з кимось з них щось станеться, це буде результат спланованої провокації проти них.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - imi.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5504
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду