detector.media
16.09.2013 12:44
У Донецьку за журналістами, які займаються регіональними розслідуваннями, стежать невідомі
У Донецьку за журналістами, які займаються регіональними розслідуваннями, стежать невідомі

Головний редактор інтернет-видання «Новости Донбасса» Олексій Мацука (на фото) заявляє, що за ним і ще за одним журналістом видання Віталієм Сізовим невідомі особи ведуть стеження. Про це повідомляє Інституту масової інформації (ІМІ) з посиланням на журналістів.

 

За словами журналістів, стеження почалося з кінця серпня - відтоді, коли вони почали писати розслідування, зокрема про корупцію в органах влади. Як розповів пан Мацука, невідомі ведуть стеження систематично, відкрито, із застосуванням автомобілів, засобів передачі даних та зв'язку.

 

Також Олексій Мацука повідомив, що за підозрою у стеженні Віталій Сізов написав заяву в прокуратуру про перешкоджання журналістській діяльності і про втручання в особисте життя.

 

«Ми стали це (стеження - ред.) помічати, коли знаходимося удвох. Все почалося з серпня, якраз тоді, коли ми почали займатися розслідувальною журналістикою по "Відродженню". У нас уже вийшли деякі статті з цього приводу. Кожен раз стежать по-різному. Один раз Сізов помітив одного, потім ще одного, а вчора (15 вересня - ред.) взагалі трьох», - додає редактор.

 

Водночас у своєму блозі на «Новостях Донбасса» Олексій Мацука пише, що він та його колега неодноразово бачили: «коли невідомі особи точно слідували по маршрутах руху журналістів, незважаючи на те, що журналісти навмисно змінювали маршрути руху, підозрюючи стеження. Крім того, деякі з переслідувачів були помічені в різний час біля будинків, де живуть журналісти».

 

Журналісти вважають, що стеження за ними встановлене через початок їх розслідувань у рамках виграного гранту Міжнародного фонду «Відродження».

 

«Об'єктами такої уваги журналісти стали після того, як виграли грант Міжнародного фонду "Відродження" на проведення серії регіональних розслідувань і грант Посольства США в Україні. Журналісти пов'язують подібний "інтерес" виключно з професійною діяльністю», - написав Олексій Мацука у блозі.

 

Свої матеріали журналісти публікують на сайті видання та на сайті «Донецкой правды». Так матеріал Віталія Сізова від 13 вересня стосувався корупції у комунальній сфері, зокрема, в компанії «Вода Донбасса».

 

Також у блозі Олексій Мацука зазначає, що у редакції «Новости Донбасса» отримали інформацію про те, що нібито «готується провокація дачі нам хабара або організації ситуації, що хтось з нас вимагає у когось гроші». Журналісти вже заявили, що якщо з кимось з них щось станеться, це буде результат спланованої провокації проти них.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - imi.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY