Журналістів не пустили на збори КПУ щодо референдуму (ВІДЕО)

Журналістів не пустили на збори КПУ щодо референдуму (ВІДЕО)

9 Вересня 2013
3991

Журналістів не пустили на збори КПУ щодо референдуму (ВІДЕО)

3991
Журналістів не пустили на збори КПУ щодо референдуму (ВІДЕО)
Журналістів не пустили на збори КПУ щодо референдуму (ВІДЕО)

8 вересня журналістів 5 каналу, ТВІ, ТРК «Ера», «Радіо Свобода», газети «День», інтернет-видання «Українська правда» та інших не пустили на збори ініціативної групи із проведення референдуму щодо вступу України в Євразійське економічне співтовариство. Про це написала Наталя Соколенко у блозі на «Українській правді».

 

Збори проходили в Києві на стадіоні «Спартак» з ініціативи Компартії України і «Украинского выбора».

 

«Вимагали акредитацію, якої у журналістів цих видань не було», - пише пані Соколенко. Вона нагадала, що відповідно до українських законів відсутність акредитації не повинна стати на заваді журналістам потрапити на відкритий захід.

 

Відеорепортаж з події можна переглянути на ВідеоТеці.

 

КПУ вимагала від журналістів акредитації

 

Лідер КПУ Петро Симоненко у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що організатори заздалегідь проводили акредитацію на цей захід. «Ми, виходячи з проблем безпеки учасників зібрання, проводили акредитацію, яку завершили у четвер увечері. Хто з журналістів хотів, той акредитувався і у них проблем з потраплянням на захід не виникло. По-перше, я хотів би, щоб усі зрозуміли, що ми хотіли, щоб на цьому заході був порядок, і щоб журналісти правдиво його висвітлили. До нас на заходи часто приходять люди із журналістськими посвідченнями, які не є журналістами. Ви знаєте, скільки політичних сил хотіли нам перешкодити провести ці збори? Нам самі журналісти переказували, що Адміністрація президента їм наказала розповідати про нашу ініціативу тільки в негативному ракурсі. І як доказ - вчорашні сюжети, в яких необ'єктивно зазначали, що проведення нашого заходу заборонив суд. А насправді суд заборонив зовсім інший захід. А журналісти в цьому не розібралися», - сказав Петро Симоненко.

 

Він не захотів уточнити,  журналісти з яких саме ЗМІ розповіли про «наказ» Адміністрації президента, сказавши, що вони - з провідних видань.

 

Наталя Соколенко у коментарі «Детектор медіа» додала, що вона викликала міліцію, щоб правоохоронці допомогли журналістам потрапити на захід. «Я залишила їм свій номер телефону. Але журналістам ніхто не допоміг», - сказала Наталя Соколенко.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Дмитра Ларіна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3991
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
українка
3891 дн. тому
комуністів - геть з України!
Знаток-молоток
3892 дн. тому
Соколенко, Соколенко. Что же ты, активистка деревенская, страну-то разваливаешь?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду