detector.media
09.09.2013 11:10
Журналістів не пустили на збори КПУ щодо референдуму (ВІДЕО)
Журналістів не пустили на збори КПУ щодо референдуму (ВІДЕО)

8 вересня журналістів 5 каналу, ТВІ, ТРК «Ера», «Радіо Свобода», газети «День», інтернет-видання «Українська правда» та інших не пустили на збори ініціативної групи із проведення референдуму щодо вступу України в Євразійське економічне співтовариство. Про це написала Наталя Соколенко у блозі на «Українській правді».

 

Збори проходили в Києві на стадіоні «Спартак» з ініціативи Компартії України і «Украинского выбора».

 

«Вимагали акредитацію, якої у журналістів цих видань не було», - пише пані Соколенко. Вона нагадала, що відповідно до українських законів відсутність акредитації не повинна стати на заваді журналістам потрапити на відкритий захід.

 

Відеорепортаж з події можна переглянути на ВідеоТеці.

 

КПУ вимагала від журналістів акредитації

 

Лідер КПУ Петро Симоненко у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що організатори заздалегідь проводили акредитацію на цей захід. «Ми, виходячи з проблем безпеки учасників зібрання, проводили акредитацію, яку завершили у четвер увечері. Хто з журналістів хотів, той акредитувався і у них проблем з потраплянням на захід не виникло. По-перше, я хотів би, щоб усі зрозуміли, що ми хотіли, щоб на цьому заході був порядок, і щоб журналісти правдиво його висвітлили. До нас на заходи часто приходять люди із журналістськими посвідченнями, які не є журналістами. Ви знаєте, скільки політичних сил хотіли нам перешкодити провести ці збори? Нам самі журналісти переказували, що Адміністрація президента їм наказала розповідати про нашу ініціативу тільки в негативному ракурсі. І як доказ - вчорашні сюжети, в яких необ'єктивно зазначали, що проведення нашого заходу заборонив суд. А насправді суд заборонив зовсім інший захід. А журналісти в цьому не розібралися», - сказав Петро Симоненко.

 

Він не захотів уточнити,  журналісти з яких саме ЗМІ розповіли про «наказ» Адміністрації президента, сказавши, що вони - з провідних видань.

 

Наталя Соколенко у коментарі «Детектор медіа» додала, що вона викликала міліцію, щоб правоохоронці допомогли журналістам потрапити на захід. «Я залишила їм свій номер телефону. Але журналістам ніхто не допоміг», - сказала Наталя Соколенко.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Дмитра Ларіна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY