Гендиректор ЧАЕС збільшив позовні вимоги до журналіста й «Агентства атомных новостей»

6 Серпня 2013
5164

Гендиректор ЧАЕС збільшив позовні вимоги до журналіста й «Агентства атомных новостей»

5164
Наступне судове засідання відбудеться 10 серпня у Славутичі
Гендиректор ЧАЕС збільшив позовні вимоги до журналіста й «Агентства атомных новостей»

Генеральний директор ЧАЕС Ігор Грамоткін збільшив обсяг позовних вимог до журналіста зі Славутича Олександра Купного та власника інтернет-сайту «Агентство атомных новостей». Про це «Детектор медіа» повідомив пан Купний.

 

Нагадаємо, керівництво ЧАЕС вимагає спростувати недостовірну, на його думку, інформацію в матеріалі «Объект «Укрытие»: 12.02.2013 - ничего магического, просто разгильдяйство», опублікованому на сайті «Агентства атомных новостей».

 

Цього разу позивач додав ще кілька формулювань публікації пана Купного, які вимагає спростувати. Сума, яку вимагають сплатити від відповідача в якості судового збору, лишилася незмінною - 458,80 грн.

 

 


Перше судове засідання мало відбутися в Славутичі 10 червня, однак через те, що журналіст перебував у Росії, його перенесли на 25 липня.

 

«До засідання 25 липня ми підготувалися, всі 5 претензій відпрацьовані і дано по них пояснення, - розповів Олександр Купний. - На жаль, засідання продовжилося буквально півгодини. Позивач розширив свої позовні вимоги, довівши претензії до дев'яти. На цій підставі було зроблено перерву до 8 серпня (11-ї години)».

 

Як розповів журналіст, ДСП ЧАЕС на засіданні 25 липня представляли п'ятеро осіб: два юристи, один з них начальник юридичної служби, заступник генерального директора з ліцензування та відомчого нагляду, заступник директора з безпеки та начальник будівельної служби.

 

8 серпня, окрім пана Купного, відповідачів представлятимуть адвокат, експерт з об'єкту «Укриття», представник Спілки журналістів України Володимир Коркодим, свідок - оператор цеху експлуатації об'єкту Укриття Олег Федоренко. Планується присутність другого відповідача, власниці «Агентства атомных новостей» Ілони Заєць.

 

«Дуже сподіваюся, що судове засідання відбудеться і мені вдасться відстояти право вільно висловлювати свою думку і критику як журналісту і громадянинові, якому не байдужа доля об'єкта "Укриття" та міжнародних проектів, що реалізуються на майданчику ЧАЕС», - каже Олександр Купний.

 

Він додав, що ні до, ні після початку судового процесу керівництво ДСП ЧАЕС навіть не намагалося опублікувати статтю-спростування його публікації ні на своєму сайті, ні на сайті atomnews.info. «Мабуть даний вид дискусії для них виявився або неприйнятним, або вони до нього не готові», - каже журналіст.

 

Журналістам, яких цікавить перебіг судового засідання, він пропонує зв`язуватися з ним особисто за телефоном 050 254 19 82.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5164
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду