detector.media
06.08.2013 18:21
Гендиректор ЧАЕС збільшив позовні вимоги до журналіста й «Агентства атомных новостей»
Наступне судове засідання відбудеться 10 серпня у Славутичі

Генеральний директор ЧАЕС Ігор Грамоткін збільшив обсяг позовних вимог до журналіста зі Славутича Олександра Купного та власника інтернет-сайту «Агентство атомных новостей». Про це «Детектор медіа» повідомив пан Купний.

 

Нагадаємо, керівництво ЧАЕС вимагає спростувати недостовірну, на його думку, інформацію в матеріалі «Объект «Укрытие»: 12.02.2013 - ничего магического, просто разгильдяйство», опублікованому на сайті «Агентства атомных новостей».

 

Цього разу позивач додав ще кілька формулювань публікації пана Купного, які вимагає спростувати. Сума, яку вимагають сплатити від відповідача в якості судового збору, лишилася незмінною - 458,80 грн.

 

 


Перше судове засідання мало відбутися в Славутичі 10 червня, однак через те, що журналіст перебував у Росії, його перенесли на 25 липня.

 

«До засідання 25 липня ми підготувалися, всі 5 претензій відпрацьовані і дано по них пояснення, - розповів Олександр Купний. - На жаль, засідання продовжилося буквально півгодини. Позивач розширив свої позовні вимоги, довівши претензії до дев'яти. На цій підставі було зроблено перерву до 8 серпня (11-ї години)».

 

Як розповів журналіст, ДСП ЧАЕС на засіданні 25 липня представляли п'ятеро осіб: два юристи, один з них начальник юридичної служби, заступник генерального директора з ліцензування та відомчого нагляду, заступник директора з безпеки та начальник будівельної служби.

 

8 серпня, окрім пана Купного, відповідачів представлятимуть адвокат, експерт з об'єкту «Укриття», представник Спілки журналістів України Володимир Коркодим, свідок - оператор цеху експлуатації об'єкту Укриття Олег Федоренко. Планується присутність другого відповідача, власниці «Агентства атомных новостей» Ілони Заєць.

 

«Дуже сподіваюся, що судове засідання відбудеться і мені вдасться відстояти право вільно висловлювати свою думку і критику як журналісту і громадянинові, якому не байдужа доля об'єкта "Укриття" та міжнародних проектів, що реалізуються на майданчику ЧАЕС», - каже Олександр Купний.

 

Він додав, що ні до, ні після початку судового процесу керівництво ДСП ЧАЕС навіть не намагалося опублікувати статтю-спростування його публікації ні на своєму сайті, ні на сайті atomnews.info. «Мабуть даний вид дискусії для них виявився або неприйнятним, або вони до нього не готові», - каже журналіст.

 

Журналістам, яких цікавить перебіг судового засідання, він пропонує зв`язуватися з ним особисто за телефоном 050 254 19 82.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY