Комітет свободи слова розпланував роботу до лютого 2014 року

Комітет свободи слова розпланував роботу до лютого 2014 року

25 Липня 2013
4377

Комітет свободи слова розпланував роботу до лютого 2014 року

4377
Комітет свободи слова розпланував роботу до лютого 2014 року
Комітет свободи слова розпланував роботу до лютого 2014 року

Члени Комітету з питань свободи слова та інформації ухвалили план роботи на вересень 2013 - лютий 2014 року. Відповідний документ вони ухвалили у липні.

 

Згідно з планом роботи, Комітет має підготувати 41 проект законодавчих актів на розгляд Верховної Ради України (у підготовці яких він є головним). Серед них законопроекти: № 0942 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення гарантій свободи слова в Україні та протидії цензурі); № 0947 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» (у новій редакції) та Закону України «Про доступ до публічної інформації»; № 1076 «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» (друге читання); № 2093а «Про реформу державної та комунальної преси»; № 2074 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення» тощо. А також кілька проектів постанов, серед яких № 2040а «Про внесення змін до Положення про порядок акредитації журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України (щодо допуску до будинків Верховної Ради України)»; № 2252а «Про затвердження положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України» та інші.

 

Як і раніше, найбільше проектів нормативних актів, які розглядатиме Комітет, стосуються Закону України «Про рекламу».

 

Також Комітет має розглянути і подати свої пропозиції щодо дев'яти законопроектів (в розгляді яких він не є головним). Зокрема проект закону № 2046а «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони ліцензування та цензурування інформації, що розповсюджується мережею інтернет»; проект зЗакону № 2249а «Про внесення змін до статті 102 Бюджетного кодексу України (щодо належного соціального захисту журналістів, які живуть і працюють у сільській місцевості, селищах міського типу)» та інші.

 

Чотири питання члени Комітету планують розглянути на виїзних засіданнях. А саме: щодо недопущення банкрутства державного Концерну РРТ у зв'язку з переходом наземного ефірного телевізійного мовлення на цифрові стандарти (вересень); щодо практики виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» органами державної влади і місцевого самоврядування та перспективи подальшого удосконалення законодавства про доступ до публічної інформації (жовтень) тощо.

 

Комітет на наступній сесії контролюватиме виконання раніше прийнятих нормативних актів і власних рішень. Зокрема виконання Постанови Верховної Ради України від 18 грудня 2012 року № 8 «Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України сьомого скликання»; рекомендації щодо впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні та інші.

 

Крім того члени Комітету пропонують розглянути на парламентських слуханнях у Верховній Раді України питання «Про стратегію розвитку телерадіопростору України на період до 2015 року» та провести комітетські слухання на тему: «Інформаційна безпека України: виклики, проблеми, перспективи».

 

На наступну сесію члени Комітету ухвалили чисельний перелік заходів, які будуть проводитись за його участі. Зокрема круглі столи на тему: «Законодавчі аспекти забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики у сфері доступу до публічної інформації»; «Про хід інформування населення України щодо впровадження цифрового ефірного мовлення»; щодо проблем практичного застосування статті 171 Кримінального кодексу України при розгляді справ щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів та загальний стан забезпечення свободи слова в Україні тощо.

 

Повністю з планом роботи можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4377
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду