detector.media
25.07.2013 16:42
Комітет свободи слова розпланував роботу до лютого 2014 року
Комітет свободи слова розпланував роботу до лютого 2014 року

Члени Комітету з питань свободи слова та інформації ухвалили план роботи на вересень 2013 - лютий 2014 року. Відповідний документ вони ухвалили у липні.

 

Згідно з планом роботи, Комітет має підготувати 41 проект законодавчих актів на розгляд Верховної Ради України (у підготовці яких він є головним). Серед них законопроекти: № 0942 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення гарантій свободи слова в Україні та протидії цензурі); № 0947 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» (у новій редакції) та Закону України «Про доступ до публічної інформації»; № 1076 «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» (друге читання); № 2093а «Про реформу державної та комунальної преси»; № 2074 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення» тощо. А також кілька проектів постанов, серед яких № 2040а «Про внесення змін до Положення про порядок акредитації журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України (щодо допуску до будинків Верховної Ради України)»; № 2252а «Про затвердження положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України» та інші.

 

Як і раніше, найбільше проектів нормативних актів, які розглядатиме Комітет, стосуються Закону України «Про рекламу».

 

Також Комітет має розглянути і подати свої пропозиції щодо дев'яти законопроектів (в розгляді яких він не є головним). Зокрема проект закону № 2046а «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони ліцензування та цензурування інформації, що розповсюджується мережею інтернет»; проект зЗакону № 2249а «Про внесення змін до статті 102 Бюджетного кодексу України (щодо належного соціального захисту журналістів, які живуть і працюють у сільській місцевості, селищах міського типу)» та інші.

 

Чотири питання члени Комітету планують розглянути на виїзних засіданнях. А саме: щодо недопущення банкрутства державного Концерну РРТ у зв'язку з переходом наземного ефірного телевізійного мовлення на цифрові стандарти (вересень); щодо практики виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» органами державної влади і місцевого самоврядування та перспективи подальшого удосконалення законодавства про доступ до публічної інформації (жовтень) тощо.

 

Комітет на наступній сесії контролюватиме виконання раніше прийнятих нормативних актів і власних рішень. Зокрема виконання Постанови Верховної Ради України від 18 грудня 2012 року № 8 «Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України сьомого скликання»; рекомендації щодо впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні та інші.

 

Крім того члени Комітету пропонують розглянути на парламентських слуханнях у Верховній Раді України питання «Про стратегію розвитку телерадіопростору України на період до 2015 року» та провести комітетські слухання на тему: «Інформаційна безпека України: виклики, проблеми, перспективи».

 

На наступну сесію члени Комітету ухвалили чисельний перелік заходів, які будуть проводитись за його участі. Зокрема круглі столи на тему: «Законодавчі аспекти забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики у сфері доступу до публічної інформації»; «Про хід інформування населення України щодо впровадження цифрового ефірного мовлення»; щодо проблем практичного застосування статті 171 Кримінального кодексу України при розгляді справ щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів та загальний стан забезпечення свободи слова в Україні тощо.

 

Повністю з планом роботи можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY