Львівські журналісти провели акцію з вимогами покарати тих, хто скоїв напад на Сніцарчук і Соделя

Львівські журналісти провели акцію з вимогами покарати тих, хто скоїв напад на Сніцарчук і Соделя

23 Травня 2013
5966

Львівські журналісти провели акцію з вимогами покарати тих, хто скоїв напад на Сніцарчук і Соделя

5966
Львівські журналісти провели акцію з вимогами покарати тих, хто скоїв напад на Сніцарчук і Соделя
Львівські журналісти провели акцію з вимогами покарати тих, хто скоїв напад на Сніцарчук і Соделя

Сьогодні, 23 травня, журналісти різних видань організували у Львові акцію протесту біля входу в обласне управління міліції, вимагаючи рослідувати напад на київських журналістів Ольгу Сніцарчук і Владислава Соделя під час мітингу опозиції 18 травня. Вони тримали у руках плакати : «Розслідуйте, або ідіть геть!» та «171 стаття», передає УНН.

 

«Ми вимагаємо об'єктивного розслідування нападу на наших колег журналістів Ольгу Сніцарчук та Влада Соделя та справедливого покарання для нападників», - заявили учасники пікету.

 

УНН повідомляє, що акція журналістської солідарності знайшла підтримку у перехожих. До учасників пікету також почергово підходили також три працівники міліції, щоб з'ясувати мету акції.

 

На завершення акції плакати із своїми вимогами журналісти передали начальнику Львівської обласної міліції Олександру Рудяку.

 

 

Львівські журналісти закликали колег в інших містах країни організувати акції солідарності та підтримати справедливі вимоги журналістів у Києві.

 

Вимоги київських журналістів з рослідування побиття журналістів під час мітингу 18 травня підтримали також на своїй акції 20 травня представники ЗМІ у Херсоні. Організатором акції виступила Херсонська обласна організація Незалежної медіа профспілки України (НМПУ). Пройшла акція журналістської солідарності і у Чернівцях.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», сьогодні, 23 травня,  під будівлею Кабміну відбувся журналістський мітинг. Учасники заходу  вимагали розслідування нападу на своїх колег Ольгу Сніцарчук (5 канал) та Владислава Соделя («Коммерсантъ-Украина»). Прем'єр-міністр Микола Азаров зустрівся із кількома учасниками акції, у зустрічі брав участь міністр МВС Віталій Захарченко.

 

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції невідомі у спортивних костюмах до крові побили Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя.  Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників. 

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування.  

 

Міністерство внутрішніх справ почало службове розслідування з приводу бездіяльності своїх співробітників під час побиття журналістів  на мітингу опозиції 18 травня у Києві. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5966
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду