Комітет свободи слова рекомендує Катеринчуку доопрацювати законопроект про захист журналістів

19 Квітня 2013
4556

Комітет свободи слова рекомендує Катеринчуку доопрацювати законопроект про захист журналістів

4556
Комітет також вирішив провести комітетські слухання про ретрансляцію в кабельних мережах програм, вироблених у країнах-учасницях Європейської конвенції з транскордонного телебачення
Комітет свободи слова рекомендує Катеринчуку доопрацювати законопроект про захист журналістів

Комітет з питань свободи слова та інформації ВР на черговому засіданні, що відбулося 17 квітня, вирішив повернути на доопрацювання суб'єкту права законодавчої ініціативи законопроект № 2140 «Про захист професійної діяльності журналістів», внесений народним депутатом Миколою Катеринчуком.

 

Законопроект викликав жваву дискусію. Члени Комітету наголошували на змістовних, юридичних недоліках документу. Науково-експертне управління парламенту також дало негативний висновок проекту.

 

Водночас деякі члени Комітету відзначали наявність в законопроекті положень, які необхідні для удосконалення чинного інформаційного законодавства України. Юрист НСЖУ Тетяна Котюжинська зауважила, що найцінніше в цьому проекті - це зміни до ст. 171 Кримінального кодексу України, яка вкрай потребує удосконалення задля захисту професійної діяльності журналістів.

 

За результатами обговорення члени Комітету вирішили рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду в першому читанні повернути законопроект суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Крім того, члени Комітету одноголосно підтримали ініціативу народного депутата Миколи Княжицького щодо необхідності обговорення у форматі  комітетських слухань проблем виконання зобов'язань, які взяла на себе Україна при ратифікації Європейської конвенції з транскордонного телебачення у частині ретрансляції в кабельних мережах програм, вироблених у країнах - учасницях конвенції. Комітет ухвалив рішення провести такі слухання 18 червня.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4556
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду