detector.media
19.04.2013 12:41
Комітет свободи слова рекомендує Катеринчуку доопрацювати законопроект про захист журналістів
Комітет свободи слова рекомендує Катеринчуку доопрацювати законопроект про захист журналістів
Комітет також вирішив провести комітетські слухання про ретрансляцію в кабельних мережах програм, вироблених у країнах-учасницях Європейської конвенції з транскордонного телебачення

Комітет з питань свободи слова та інформації ВР на черговому засіданні, що відбулося 17 квітня, вирішив повернути на доопрацювання суб'єкту права законодавчої ініціативи законопроект № 2140 «Про захист професійної діяльності журналістів», внесений народним депутатом Миколою Катеринчуком.

 

Законопроект викликав жваву дискусію. Члени Комітету наголошували на змістовних, юридичних недоліках документу. Науково-експертне управління парламенту також дало негативний висновок проекту.

 

Водночас деякі члени Комітету відзначали наявність в законопроекті положень, які необхідні для удосконалення чинного інформаційного законодавства України. Юрист НСЖУ Тетяна Котюжинська зауважила, що найцінніше в цьому проекті - це зміни до ст. 171 Кримінального кодексу України, яка вкрай потребує удосконалення задля захисту професійної діяльності журналістів.

 

За результатами обговорення члени Комітету вирішили рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду в першому читанні повернути законопроект суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Крім того, члени Комітету одноголосно підтримали ініціативу народного депутата Миколи Княжицького щодо необхідності обговорення у форматі  комітетських слухань проблем виконання зобов'язань, які взяла на себе Україна при ратифікації Європейської конвенції з транскордонного телебачення у частині ретрансляції в кабельних мережах програм, вироблених у країнах - учасницях конвенції. Комітет ухвалив рішення провести такі слухання 18 червня.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY