Держкомтелерадіо звернувся до державних ЗМІ з проханням дотримуватись законодавства про місцеві вибори

Держкомтелерадіо звернувся до державних ЗМІ з проханням дотримуватись законодавства про місцеві вибори

15 Вересня 2015
2327
15 Вересня 2015
13:01

Держкомтелерадіо звернувся до державних ЗМІ з проханням дотримуватись законодавства про місцеві вибори

2327
Держкомтелерадіо звернувся до державних ЗМІ з проханням дотримуватись законодавства про місцеві вибори
Держкомтелерадіо звернувся до державних ЗМІ з проханням дотримуватись законодавства про місцеві вибори

Державний комітет телебачення і радіомовлення звернувся до керівників державних аудіовізуальних засобів масової інформації, які належать до сфери управління Держкомтелерадіо, з проханням забезпечити рівний доступ учасників виборчого процесу до ЗМІ під час проведення місцевих виборів 25 жовтня 2015 року. Відповідний наказ підписав голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, повідомляє прес-служба відомства.

 

Зокрема, керівники мають внести зміни до сітки мовлення своїх ЗМІ на період місцевих виборів для проведення передвиборної агітації, встановити розцінки одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації відповідно до законодавства.

 

У наказі Держкомтелерадіо зазначено, що ЗМІ повинні надавати ефірний час для ведення передвиборної агітації на підставі угод, укладених з відповідними розпорядниками виборчих фондів  кандидатів в депутати, кандидатів на посади сільського, селищного, міського голови, старости, місцевих організацій партії. Технічні, правові та організаційні умови надання ефірного часу для проведення передвиборної агітації має бути розміщена на сайтах ТРК.

 

Також аудіовізуальні ЗМІ, що належать до сфери управління Держкомтелерадіо, повинні здійснювати аудіо- та відеозаписи усіх передач, що містять передвиборну агітацію, і зберігати ці записи протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення результатів місцевих виборів.

 

Наказ вимагає неухильно дотримуватись ЗМІ всіх вимог Закону України «Про місцеві вибори» з метою прозорого висвітлення виборчого процесу та створення сприятливих умов для всіх суб'єктів виборчого процесу.  

 

З повним текстом наказу можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо.

 

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення створила робочу групу з нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями виборчого законодавства під час виборів до місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, що відбудуться 25 жовтня 2015 року. Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 3 вересня.

 

Державний комітет телебачення і радіомовлення звернувся до Кабінету Міністрів та Міністерства фінансів України з проханням під час внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» відновити фінансування Національної радіокомпанії України (НРКУ) в сумі 3130,4 тис. грн. за бюджетною програмою 1701080 «Виробництво та трансляція телерадіопрограм для державних потреб, збирання, обробка та розповсюдження офіційної інформаційної продукції, та функціонування україномовної версії міжнародного каналу Euronews. Такого масштабного скорочення трансляції програм Українського радіо не було ніколи, а під час російської агресії та напередодні місцевих виборів воно спричинило великий негативний суспільний резонанс, зазначає відомство.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2327
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду