У Росії нагородили чотирьох загиблих на Донбасі журналістів – всі вони працювали в зоні АТО без акредитації

19 Листопада 2014
3470
19 Листопада 2014
16:48

У Росії нагородили чотирьох загиблих на Донбасі журналістів – всі вони працювали в зоні АТО без акредитації

3470
У Росії нагородили чотирьох загиблих на Донбасі журналістів – всі вони працювали в зоні АТО без акредитації

17 листопада спікер Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко вручила державні нагороди родичам чотирьох російських журналістів, які загинули в зоні АТО в Україні. Про це повідомляє РІА «Новости».

 

Указом президента РФ Орденом Мужності були нагороджені посмертно всі російські журналісти, які загинули під час військового конфлікту на Донбасі - спеціальний фотокореспондент МІА «Россия сегодня» Андрій Стенін, оператор «Первого канала» Анатолій Клян, кореспондент і звукооператор ВДТРК «Россия» Ігор Корнелюк і Антон Волошин.

 

Пані Матвієнко зазначила, що імена загиблих журналістів залишаться в пам'яті їхніх друзів і колег та «всіх чесних людей на планеті». За її переконанням, російські журналісти ризикують життям в Україні через те, що «намагаються донести до всіх правду».

 

Нагадаємо, спіробітники каналу «Россия 1» (ВДТРК) Антон Волошин і Ігор Корнелюк, у причетності до смерті яких звинувачують українську льотчицю Надію Савченкозагинули 17 червня внаслідок випадкового мінометного вогню, відкритого з обох сторін. Про це в студії «Громадського ТБ» заявив російський правозахисник Марк Фейгін - один із захисників Надії Савченко. Мати Антона Волошина у жовтні звернулася до Європейського суду з прав людини (ЄДПЛ) з проханням про справедливе розслідування та покарання.

 

3 вересня генеральний директор міжнародного інформагентства «Россия сегодня» Дмитро Кисельов з посиланням на експертизу Слідчого комітету РФ заявив,  що фотокореспондент агентства Андрій Стенін загинув в зоні АТО поблизу Донецька. Російські ЗМІ бездоказово заявляли що машину загиблого Андрія Стеніна розстріляли українські війська. Натомість радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк припустив, що його вбивство могли організувати спецслужби Кремля.

 

Що стосується загибелі оператора «Первого канала» Анатолія Кляна, то за версією журналіста російського видання Forbes Орхана Джемаля, який був свідком обстрілу, під час якого загинув оператор, терористи «ДНР» запросили російських журналістів на провокацію із захопленням української військової частини.

 

Всі російські журналісти, які загинули в зоні АТО, за даними РНБО, працювали без акредитації та без належних засобів безпеки. Українська сторона також звертає увагу, що вони надавали інформаційний супровід терористам.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», за перше півріччя року в Україні сталося 249 випадків побиття та нападів на представників ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3470
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду