За заборону фільмів з Охлобистіним проголосували 17 із 24 членів Експертної комісії Держкіно

За заборону фільмів з Охлобистіним проголосували 17 із 24 членів Експертної комісії Держкіно

10 Грудня 2014
3977

За заборону фільмів з Охлобистіним проголосували 17 із 24 членів Експертної комісії Держкіно

3977
За заборону фільмів з Охлобистіним проголосували 17 із 24 членів Експертної комісії Держкіно
За заборону фільмів з Охлобистіним проголосували 17 із 24 членів Експертної комісії Держкіно

9 грудня 17 із 24 членів Експертної комісії з питань розповсюдження та демонстрування фільмів при Державному агентстві України з питань кіно проголосували за заборону розповсюдження в Україні 71 фільму за участі російського актора Івана Охлобистіна. Про це повідомляє прес-служба Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

 

Нагадаємо, 9 грудня Держкіно заборонило 71 фільм і серіал з Іваном Охлобистіним, у тому числі - серіали «Інтерни» та «Метод Фрейда». Того ж дня Держкіно надало «Детектор медіа» перелік заборонених фільмів і серіалів за участі Охлобистіна.

 

Наразі Нацрада уточнює, що у цьому переліку - фільми і серіали, документальні проекти, в яких Іван Охлобистін виступив не лише актором, а й автором сценарію чи режисером.

 

«Слід зазначити, що не всі із 71 фільму мали прокатні посвідчення. Однак нинішнє рішення Держкіно стане підставою для відмови у їх видачі  в разі можливого звернення до цього державного органу», - йдеться у повідомленні прес-служби.

 

Член Нацради Олександр Ільяшенко, який разом із першим заступником голови Ольгою Герасим'юк та членом Нацради Владиславом Севрюковим входить до складу Експертної комісії Держкіно, зазначив, що подібні кроки Державного агентства України з питань кіно є дієвим інструментом.

 

«На них передусім реагує бізнес, висуваючи до акторів і медійних осіб вимоги уникати подібних дій для ефективної присутності на ринку», - зазначають у прес-службі.

 

Варто зазначити, що після заборони в Україні показу 71 фільму за участі Івана Охлобистіна, російський актор, сценарист, шоумен і священник написав у Twitter, що така заборона не буде діяти, але змушуватиме українців порушувати закон.  

 

Пан Севрюков також поінформував, що найближчим часом Нацрада звернеться до Держкіно із проханням переглянути доцільність демонстрування в Україні ще низки російських серіалів, і просив пришвидшити розгляд цього питання.

 

Нагадаємо, новопризначений віце-прем'єр, міністр культури України В'ячеслав Кириленко, не очікуючи рішення Експертної комісії Держкіно, заявив, що фільми з Іваном Охлобистіним будуть заборонені. «Прокатні посвідчення для усіх фільмів із Охлобистіним будуть скасовані Держкіно: якась повага до самих себе мусить же у нас бути!», - написав віце-прем'єр.

 

Раніше перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк у коментарі «Детектор медіа» сказала, що телеканали самі мають відмовитися від проектів за участі Івана Охлобистіна, не чекаючи заборон. Так вона прокоментувала можливість заборони серіалу «Інтерни» за участі Івана Охлобистіна, який нині транслюють телеканали «Україна» і НЛО TV, що входять до складу медіахолдингу «Медіа Група Україна».

 

Наприкінці листопада  російський актор Іван Охлобистін нелегально приїхав на територію України, виступив у підконтрольному терористам Донецьку і зробив декілька скандальним заяв.

 

Після того, як Іван Охлобистін написав, звертаючись до українців: «Я хочу, щоб у вас зірвали всі енергоблоки, щоб ви всі вмерли», видання  «ДУСЯ» опублікувало результати опитування, як сприймають українські глядачі показ на каналі «Україна» серіалу «Інтерни» за участю російського актора. 39, 3% відсотки заявили, що це неповага до України та воїнів, що захищають її від російської агресії. 

 

У  жовтні Служба безпеки України заборонила Івану Охлобистіну в'їзд в країну разом з співаком Йосипом Кобзоном і гумористом Михайлом Задорновим. Крім того, з формулюванням за «розпалювання етнічної ненависті» акторові в'їзд в'їзд до Латвії, а пізніше - до Естонії. У відповідь російський актор пообіцяв повернутися до Києва на танку. «Чув я, що мені на Україну заборонили в'їжджати? Ну, це дурниці. Моєму татові теж забороняли. В'їхав. В 43-м, на танку», - написав він у в своєму Twitter.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3977
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
такое
3426 дн. тому
куда и кому дуть - не тебе, быдло тупое, решать! как и то: что кому смотреть, одевать, какую музыку слушать и так далее... Времена, когда "партия и правительство" решали: чем и кому вытирать попу и от имени народа протаскивали всякий бред, судили за инакомыслие, "сегодня ты играешь джаз, а завтра родину продашь" - прошли. Впрочем, времена-то прошли, а вот тупой быдло-совок у таких как вы, видимо засел в умах, головах и на генетическом уровне. И потому такие уроды, как ты, отравляют здесь всем, своим "совком" жизнь! Но с таким скудным умом и мировозрением, вам, тупому это сложно понять. А я не стану ничего доказывать. Благо меня с удовольствием ждут. Но не в Росси, а в США, странах Европы и Австралии, чем и воспользуюсь в ближайшее время. Чтобы оставшуюся жизнь прожить ЧЕЛОВЕКОМ, со свободами и правами, а не в окружении такого стада баранов и тупого быдла, как ты!
Свайоє
3427 дн. тому
Такое, тебе не нравится, дуй в Московию. И то немедленно. Не отравляй нам жизнь. Мы сами разберемся что к чему...
такое
3427 дн. тому
Учитывая то, что Держкино, занимавшемуся и занимающемуся отмыванием бюджетных денег, предложить отечественному зрителю особо нечего, а также то, что его решения (кстати, не имеющее даже 40% поддержки граждан, как видно даже из этой публикации) наносят и без того немалый урон, переживающему кризис телебизнесу (одному из немногих бизнесов, который еще хоть как-то и что-то дает в бюджет страны), предлагаю совместно с Министерством Информации ЗАПРЕТИТЬ ВСЕ ТЕЛЕКАНАЛЫ СТРАНЫ и оставить из них 3 общественные. При этом все информационные выпуски обозвать "Программа ЧАС" и трансилровать их одновременно на всех ТРЕХ телеканалах. Производство этого поручить мегапрофессиАНАЛАМ с "Эспресо ТВ". В остальное время на ТРЕХ оставшихся (принудительно-общественных) телеканалах показывать: на "Первом "общаковом" - Яценюка с бегающим взглядом профессионального вора и мошенника и популярное телешоу "Гонтарева заговаривает доллар", на "Втором общаковом" - Шоу мастеров твиттера и фейсбука Авакова и Геращенко и их литературные откровения, оздоровительная программа про алкоголь в исполнении Луценко, на "Третьем общаковом" - круглосуточно "Співає Марія Бурмака". Также следует предусмотреть программы, поднимающие рейтинг каналов в ночное время. В рамках "европейского выбора" рекомендована трансляция авторских фильмов с участием журналиста Портникова (производство "Эспресо ТВ") - "Я буду твоим повелителем!", "Ты будешь моим личным пассивом!" и других...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду