Ігор Луценко закликав журналістів боротися з кнопкодавами

Ігор Луценко закликав журналістів боротися з кнопкодавами

6 Грудня 2014
3210

Ігор Луценко закликав журналістів боротися з кнопкодавами

3210
Ігор Луценко закликав журналістів боротися з кнопкодавами
Ігор Луценко закликав журналістів боротися з кнопкодавами

Народний депутат Ігор Луценко (ВО «Батьківщина») закликав журналістів повідомляти йому про факти неперсонального голосування - кнопкодавства - у Верховній Раді. Про це він зазначив на своїй сторінці у Facebook.

 

Ці відеодокази він планує надавати суду як свідчення того, що парламентарі порушують закон. «Це серйозний аргумент у суді, коли його сумістять зі стенограмою засідання. Таким чином ми можемо в судовому порядку встановити факт кнопкодавства і, в перспективі, добитися переголосування, а також санкцій щодо порушників», - підкреслив пан Луценко.

 

На розгляд представників ЗМІ він запропонував такий порядок дій:

1. Зафіксувати на відео зі звуком факт порушення принципу особистого голосування.


2. Повідомити учаснику засідання, тобто депутату - наприклад, у Facebook Ігорю Луценку, який підготує письмову заяву про факт порушення. 


3.Головуючий на засіданні має поставити питання на переголосування. Якщо він цього не робить, депутат має подати проект постанови про скасування акту, котрий було прийнято з кнопокдавством. При цьому вдповідальність за факт кнопкодавства лягає і на головуючого. 


4. В разі відмови -в суд.

 

«У нас буде непогана переспектива виграшу, бо ми, за регламентом Ради, вчасно зробили все від нас залежне, щоб виправити порушення персональності голосування, - коментує Ігор Луценко. - В суді можна буде оскаржити незаконну бездіяльність головуючого. У попередні рази, через те, що ми дізналися про факти кнопкодавства зі ЗМІ вже після засідання, і через відсутність належних відоедоказів, ця процедура не була виконана».

 

Як зазначив Ігор Луценко, фракція «Батьківщина» підготувала законопроект, що має на меті унеможливити неперсональне голосування. «Однак ця схема миттєвої реакції не втратить актуальності», - коментує він.

 

«Найкращий пам'ятник Небесній сотні - це не перейменовані вулиці та монументи, це змінена система», - додає Ігор Луценко.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://dt.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3210
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду