20 лютого - круглий стіл НЕК щодо правових норм безпеки дітей в інтернеті

14 Лютого 2013
3479
14 Лютого 2013
14:57

20 лютого - круглий стіл НЕК щодо правових норм безпеки дітей в інтернеті

3479
20 лютого - круглий стіл НЕК щодо правових норм безпеки дітей в інтернеті

Національна експертна комісія проводить круглий стіл на тему: «Відповідність чинного законодавства України розвитку інформаційних технологій в частині забезпечення прав дітей на безпечний інформаційний Інтернет-простір». Про це повідомляє сайт НЕК.

 

Останнім часом в мережі Інтернет та мобільному контенті дедалі частіше з'являються матеріали, які містять інформацію щодо: розпалювання національної та релігійної ворожнечі, приниження особистості; пропаганди збочень, насилля та жорстокості, наркоманії та інших шкідливих звичок; шахрайства; засилля спливаючих банерів на будь-якому інформаційному сайті, які, при спробі їх закрити, переорієнтовують користувача на сторінку порносайта, секс-шопа, або нав'язують споживачу товари і послуги (в т. ч. і послуги сексуального характеру); відкриття вільного доступу до продукції еротичного та порнографічного характеру; появи та стрімкого збільшення частки мобільного контенту створеного дітьми та підлітками, за участю інших осіб, що містить жорстокість та насильство.

 
Оцінюючи реальну небезпечну ситуацію зі станом суспільної моралі в державі, з проблемою забезпечення дотримання вимог суспільства, і в першу чергу дітей, захисту від негативного впливу продукції, яка розповсюджується в мережі Інтернет і передається мобільним контентом та завдає шкоди суспільній моралі, Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі проводить круглий стіл на тему: «Відповідність чинного законодавства України розвитку інформаційних технологій в частині забезпечення прав дітей на безпечний інформаційний Інтернет-простір».


Серед запрошених учасників: представники Комітетів Верховної Ради України, органів державної влади, співробітники наукових, освітніх та науково-аналітичних установ, фахівці профільних підприємств недержавного сектору, представники професійних об'єднань провайдерів Інтернет-послуг та мобільного зв'язку в Україні, представники громадськості та засобів масової інформації.

 
Засідання круглого столу відбудеться 20 лютого 2013 року з 14-00 до 16-00 у прес-центрі Українського національного інформаційного агентства «УКРІНФОРМ» (вул. Богдана Хмельницького, 8/16). Початок реєстрації о 13-00 год.

 

Акредитація за телефонами 486-17-99, 486-16-84

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3479
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду