detector.media
14.02.2013 14:57
20 лютого - круглий стіл НЕК щодо правових норм безпеки дітей в інтернеті

Національна експертна комісія проводить круглий стіл на тему: «Відповідність чинного законодавства України розвитку інформаційних технологій в частині забезпечення прав дітей на безпечний інформаційний Інтернет-простір». Про це повідомляє сайт НЕК.

 

Останнім часом в мережі Інтернет та мобільному контенті дедалі частіше з'являються матеріали, які містять інформацію щодо: розпалювання національної та релігійної ворожнечі, приниження особистості; пропаганди збочень, насилля та жорстокості, наркоманії та інших шкідливих звичок; шахрайства; засилля спливаючих банерів на будь-якому інформаційному сайті, які, при спробі їх закрити, переорієнтовують користувача на сторінку порносайта, секс-шопа, або нав'язують споживачу товари і послуги (в т. ч. і послуги сексуального характеру); відкриття вільного доступу до продукції еротичного та порнографічного характеру; появи та стрімкого збільшення частки мобільного контенту створеного дітьми та підлітками, за участю інших осіб, що містить жорстокість та насильство.

 
Оцінюючи реальну небезпечну ситуацію зі станом суспільної моралі в державі, з проблемою забезпечення дотримання вимог суспільства, і в першу чергу дітей, захисту від негативного впливу продукції, яка розповсюджується в мережі Інтернет і передається мобільним контентом та завдає шкоди суспільній моралі, Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі проводить круглий стіл на тему: «Відповідність чинного законодавства України розвитку інформаційних технологій в частині забезпечення прав дітей на безпечний інформаційний Інтернет-простір».


Серед запрошених учасників: представники Комітетів Верховної Ради України, органів державної влади, співробітники наукових, освітніх та науково-аналітичних установ, фахівці профільних підприємств недержавного сектору, представники професійних об'єднань провайдерів Інтернет-послуг та мобільного зв'язку в Україні, представники громадськості та засобів масової інформації.

 
Засідання круглого столу відбудеться 20 лютого 2013 року з 14-00 до 16-00 у прес-центрі Українського національного інформаційного агентства «УКРІНФОРМ» (вул. Богдана Хмельницького, 8/16). Початок реєстрації о 13-00 год.

 

Акредитація за телефонами 486-17-99, 486-16-84

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY