Кисельов не запрошував лідерів опозиції, бо вони ставили забагато умов

8 Лютого 2013
5625
8 Лютого 2013
14:29

Кисельов не запрошував лідерів опозиції, бо вони ставили забагато умов

5625
Кисельов не запрошував лідерів опозиції, бо вони ставили забагато умов

Екс-ведучий ток-шоу «Велика політика» на телеканалі «Інтер» Євген Кисельов пояснив відсутність лідерів опозиції в ефірах «Великої політики» починаючи з 2011 року значним переліком умов, які виставляли ці політики і на які ведучий піти не міг. Про це він сказав в інтерв'ю журналу «Корреспондент».

 

«Яценюк, Турчинов та інші дуже часто обумовлювали свою появу в студії таким набором умов, які я прийняти не міг. Але навіть не це головне. Лідери опозиції розучилися бути ньюзмейкерами, створювати інформприводу для того, щоб потім виконувати соло в телепрограмах. Що ми від них чули, крім гучних лозунгів і нічим не підкріплених словесних випадів на адресу опонентів?», - сказав ведучий.

 

Щодо Віталія Кличка він зауважив, що «як тільки в нього з'явились амбіції на дещо більше (окрім фракції в міськраді. - ТК), він одразу став у мене з'являтися».

 

Разом з тим пан Кисельов висловив думку, що ступінь свободи української журналістики порівняно з російською на порядок вище, оскільки «тут існують прямі ефіри, на які регулярно ходять представники опозиції і де вони говорять усе, що їхній душі завгодно. На російському телебаченні всі ефіри криві, тобто ідуть у запису й зайві слова вирізаються».

 

Появу рингу, роялю й кухаря в студії «Великої політики» в останньому сезоні ведучий пояснив спробою оживити цікавість глядачів до програми.

 

«Цікавість публіки до політики завжди змінюється циклічно, напередодні президентських виборів вона на піку, через рік-півтора після виборів - у нижній точці. Розуміючи це, я шукав способів оживити глядацьку цікавість до моєї програми: вже в передостанньому сезоні, починаючи з вересня 2011 року, ми почали вносити в програму елементи інфотейнменту. Тоді ваш покірний слуга чого тільки не робив - одного разу навіть у студію на велосипеді в'їхав», - розповів пан Кисельов, відповідаючи на запитання, навіщо експериментував і чи хотів з політичного шоу зробити розважальне.

 

Нагадаємо, з нового року телеканал «Інтер» не продовжив контракт з Євгеном Кисельовим і закрив його політичне ток-шоу «Велика політика» (виходило з вересня 2009 року), замість якого з 25 січня виходить «Справедливість» з Анною Безулик. Нині Євген Кисельов, з його слів, працює над новим великим телевізійним проектом для українського каналу, однак відмовляється уточнювати назву каналу та деталі нової програми. Тим часом Євгена Кисельова вважають претендентом на одне з топ-менеджерських крісел телеканалу «Інтер».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5625
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду