Перший національний покаже документальний серіал про В’єтнамську війну

31 Січня 2013
4431
31 Січня 2013
17:44

Перший національний покаже документальний серіал про В’єтнамську війну

4431
Перший національний покаже документальний серіал про В’єтнамську війну

1-го лютого Перший національний починає показ нового п'ятисерійного документального фільму «Контингент. Війна у В'єтнамі». Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Виробником циклу є творче об'єднання документальних фільмів та програм НТКУ. Перша серія фільму вийде в ефір 1 лютого о 9.20, заключний епізод глядачі побачать 15 лютого. Прем'єру док фільму Перший національний підготував до  Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який в Україні відзначають 15 лютого.

 

Документальний цикл «Контингент. Війна у В'єтнамі» має на меті розказати правду про участь українців у війні в Індокитаї. Телеглядачі вперше побачать розповіді тих, хто перебував у Демократичній Республіці В'єтнам у складі групи радянських військових спеціалістів.

 

«У січні 1961 року перший секретар КПРС Микита Хрущов заявив, що всі війни колишніх колоній за незалежність будуть підтримані світовим комунізмом. До Північного В'єтнаму відряджають групу радянських військових спеціалістів, завдання якої - створити і підготувати зенітно-ракетні війська. Для майбутніх навчальних центрів у Союзі готують техніку та підбирають особовий склад. У складі групи радянських військових спеціалістів, яка має поїхати до В'єтнаму, - чимало українців. Перед відправленням офіцерів, сержантів та солдатів переодягають у цивільний одяг. У В'єтнамі для радянських військових існувало правило - не здаватися в полон. По прибутті ветеранів з відрядження - жодних привілеїв і нагород, у спадок - підірване здоров'я», - повідомляє прес-служба каналу про зміст докфільму.

 

«Контингент» - цикл документальних фільмів про історію радянського контингенту у країнах Варшавського договору (Східна Німеччина, Польща, Чехословаччина, Угорщина) та в «гарячих точках» холодної війни (Куба, Ангола, В'єтнам тощо).

 

Катерина Воєвська для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4431
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду