У Кривому Розі 2 січня будуть незаконно знесені 34 кіоски преси, повідомляє гендиректор ТОВ «Преса-М» Олег Макаренко

31 Грудня 2012
6069
31 Грудня 2012
12:04

У Кривому Розі 2 січня будуть незаконно знесені 34 кіоски преси, повідомляє гендиректор ТОВ «Преса-М» Олег Макаренко

6069
У Кривому Розі 2 січня будуть незаконно знесені 34 кіоски преси, повідомляє гендиректор ТОВ «Преса-М» Олег Макаренко

До 2 січня у Кривому Розі Дніпропетровської області будуть знесені 34 кіоски ТОВ «Преса-М», що торгують пресою, якими вона володіє 15 років. Про це пише видання «Українська правда».

 

Як повідомив гендиректор ТОВ «Преса-М» Олег Макаренко, підставою для ліквідації кіосків преси стало рішення Криворізького міськвиконкому від 28 грудня про демонтаж МАФів, що не мають договорів оренди на землю.

 

Незважаючи на те, що 28 кіосків «Преси-М» мають діючі документи на оренду землі і тільки у 6 - у стадії підписання, компанія отримала припис про демонтаж усіх її кіосків.

 

Керівництво ТОВ «Преса-М» відмовилося виконувати припис міської влади, вважаючи його незаконним, і тепер чекає знесення своїх кіосків.

 

Макаренко зазначив, що в місті вже створена мобільна група, що складається з представників районних виконкомів, ЖЕКів, обленерго, які мають у своєму розпорядженні автокрани, маніпулятори, автомайданчики для перевезення МАФів на свої штрафмайданчики.

 

За його словами, комісії дали вказівку проводити демонтаж кіосків тільки «Преси-М», не чіпаючи близько 120 кіосків інших фірм, незважаючи на те, що більшість цих МАФів не має правовстановлюючих документів.

 

Макаренко при цьому говорить, що виконавці посилаються на усну вказівку щодо МАФів «Преса-М» мера Кривого Рогу Юрія Вілкула, син якого Олександр Вілкул, 24 грудня призначений віце-прем'єр-міністром, а до цього був губернатором Дніпропетровщини.

 

Макаренко також повідомив, що за його даними знесення кіосків буде проведене в ніч 2 січня, щоб «уникнути акцій протесту».

 

Крім того, за словами Макаренка, невідомі розбили його машину та напали на дружину. Він пов'язує те, що трапилося з ситуацією навколо його компанії.

 

ТОВ «Преса-М» входить до складу групи компаній «Картель», до якої входить також Видавничий дім, що випускає щотижневі ділові видання «Власть денег», «Деловая столица» та газету «Перша Кримська».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6069
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду