В Україні з’явиться щоденна ділова газета «Капитал» на 16 шпальтах

20 Грудня 2012
11056
20 Грудня 2012
15:00

В Україні з’явиться щоденна ділова газета «Капитал» на 16 шпальтах

11056
Триває набір колективу
В Україні з’явиться щоденна ділова газета «Капитал» на 16 шпальтах

До запуску готується нове щоденне ділове видання - газета «Капитал». Цю інформацію, оприлюднену кілька днів тому журналістами ділових видань у Facebook, «Детектор медіа» підтвердив Ілля Чудновський - директор ТОВ «Ділова преса країни», що є засновником і видавцем нового видання.

 

«Ділова газета "Капітал"» («Деловая газета "Капитал"») була зареєстрована Державною реєстраційною службою України 29 жовтня 2012 року. Її видавець - ТОВ «Ділова преса країни» - розташований за адресою Харківське шосе, 175 у Києві.

 

За словами пана Чудновського, газета виходитиме щодня на 16 шпальтах, контент практично весь буде діловим. «Суспільно-політична інформація не розглядається як така, що цікавить. Це суто ділова газета», - повідомив він.

 

Нині триває набір персоналу в нове видання. За даними опитаних «Детектор медіаю» журналістів, зарплати пропонуються вище середніх по ринку, а добором колективу займається Олександр Виноградов - головний редактор сайту «Свободная пресса», у минулому - перший заступник головного редактора ділової газети «КоммерсантЪ».

 

За інформацією «МедіаБізнеса», саме він очолить видання. Однак пан Чудновський цього не підтверджує: «Головний редактор ще в процесі обговорення». Щодо участі пана Виноградова пан Чудновський сказав, що інформація буде в прес-релізі. На сайтах пошуку роботи, між іншим, розміщено вакансію головного редактора в ТОВ «Ділова преса країни». Сам Олександр Виноградов відмовився від коментарів «Детектор медіа».

 

За даними джерел, до нового видання, зокрема, йдуть працювати головний редактор інтернет-видання ProIT Станіслав Юрасов і директор фотослужби «Коммерсанта» Юрій Нестеров.

 

Строків виходу газети директор видавця не розголошує: «Усе в стадії розробки. Я не можу вам дати конкретної інформації, оскільки вона може виявитися неправдивою».

 

Як саме розповсюджуватиметься нове видання, також поки невідомо. «Розглядаються всі варіанти, найбільш ефективний буде прийнятий», - сказав пан Чудновський.

 

За неофіційними даними, газета придбала ліцензію Financial Times. Пан Чудновський цього не підтверджує й не спростовує. На запитання, чи ведуться переговори з Financial Times, він відповів, що ця інформація є закритою. «На сьогодні це все лише домисли, і більшість із них поки що не є дійсністю», - додав директор видавця. «Детектор медіа» поки не отримала відповіді на свій запит до Financial Times.

 

На запитання про інвестора проекту пан Чудновський відповів: «Приватні гроші». Інформацію про причетність до запуску «Капитала» голови Нацбанку Сергія Арбузова пан Чудновський коментує так: «Я багато чого читав, зокрема й це теж. Підтверджувати це немає сенсу. Тут (в офісі) я його не бачив...».

 

Він додав, що в повідомленнях про «Капитал», які з'явилися в ЗМІ та соцмережах, «правди небагато, хоча частково є» та пообіцяв, що на всі запитання дасть відповідь офіційний прес-реліз, який з'явиться «дуже скоро».

 

«Капитал» стане другою щоденною діловою газетою в Україні. Адже з літа 2012 року, після закриття паперових «Дела» та «Экономических известий», єдиною діловою щоденкою залишився «КоммерсантЪ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11056
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду