detector.media
20.12.2012 15:00
В Україні з’явиться щоденна ділова газета «Капитал» на 16 шпальтах
Триває набір колективу

До запуску готується нове щоденне ділове видання - газета «Капитал». Цю інформацію, оприлюднену кілька днів тому журналістами ділових видань у Facebook, «Детектор медіа» підтвердив Ілля Чудновський - директор ТОВ «Ділова преса країни», що є засновником і видавцем нового видання.

 

«Ділова газета "Капітал"» («Деловая газета "Капитал"») була зареєстрована Державною реєстраційною службою України 29 жовтня 2012 року. Її видавець - ТОВ «Ділова преса країни» - розташований за адресою Харківське шосе, 175 у Києві.

 

За словами пана Чудновського, газета виходитиме щодня на 16 шпальтах, контент практично весь буде діловим. «Суспільно-політична інформація не розглядається як така, що цікавить. Це суто ділова газета», - повідомив він.

 

Нині триває набір персоналу в нове видання. За даними опитаних «Детектор медіаю» журналістів, зарплати пропонуються вище середніх по ринку, а добором колективу займається Олександр Виноградов - головний редактор сайту «Свободная пресса», у минулому - перший заступник головного редактора ділової газети «КоммерсантЪ».

 

За інформацією «МедіаБізнеса», саме він очолить видання. Однак пан Чудновський цього не підтверджує: «Головний редактор ще в процесі обговорення». Щодо участі пана Виноградова пан Чудновський сказав, що інформація буде в прес-релізі. На сайтах пошуку роботи, між іншим, розміщено вакансію головного редактора в ТОВ «Ділова преса країни». Сам Олександр Виноградов відмовився від коментарів «Детектор медіа».

 

За даними джерел, до нового видання, зокрема, йдуть працювати головний редактор інтернет-видання ProIT Станіслав Юрасов і директор фотослужби «Коммерсанта» Юрій Нестеров.

 

Строків виходу газети директор видавця не розголошує: «Усе в стадії розробки. Я не можу вам дати конкретної інформації, оскільки вона може виявитися неправдивою».

 

Як саме розповсюджуватиметься нове видання, також поки невідомо. «Розглядаються всі варіанти, найбільш ефективний буде прийнятий», - сказав пан Чудновський.

 

За неофіційними даними, газета придбала ліцензію Financial Times. Пан Чудновський цього не підтверджує й не спростовує. На запитання, чи ведуться переговори з Financial Times, він відповів, що ця інформація є закритою. «На сьогодні це все лише домисли, і більшість із них поки що не є дійсністю», - додав директор видавця. «Детектор медіа» поки не отримала відповіді на свій запит до Financial Times.

 

На запитання про інвестора проекту пан Чудновський відповів: «Приватні гроші». Інформацію про причетність до запуску «Капитала» голови Нацбанку Сергія Арбузова пан Чудновський коментує так: «Я багато чого читав, зокрема й це теж. Підтверджувати це немає сенсу. Тут (в офісі) я його не бачив...».

 

Він додав, що в повідомленнях про «Капитал», які з'явилися в ЗМІ та соцмережах, «правди небагато, хоча частково є» та пообіцяв, що на всі запитання дасть відповідь офіційний прес-реліз, який з'явиться «дуже скоро».

 

«Капитал» стане другою щоденною діловою газетою в Україні. Адже з літа 2012 року, після закриття паперових «Дела» та «Экономических известий», єдиною діловою щоденкою залишився «КоммерсантЪ».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY