Гендиректор «Мелітопольських відомостей» оскаржує дії міліції в прокуратурі

28 Жовтня 2012
5281
28 Жовтня 2012
13:03

Гендиректор «Мелітопольських відомостей» оскаржує дії міліції в прокуратурі

5281
Правоохоронці затрималим машину з тиражем двох кримських газет, потім спробували затримати водія і, в підсумку, директора друкарні Михайла Кумка
Гендиректор «Мелітопольських відомостей» оскаржує дії міліції в прокуратурі

Генеральний директор медіахолдингу «Мелітопольські вдомості» Михайло Кумок оскаржує дії місцевої міліції. Заяви він подає до Мелітопольської міжрайонної прокуратури, обласної прокуратури та облУВС. Про це повідомляє запорізький портал «Пороги».

 

Як повідомила газета «Мелітопольські відомості», спочатку правоохоронці затрималимашину з тиражем двох кримських газет. Потім спробували затримати водія і, в підсумку, директора друкарні Михайла Кумка.

 

«Моя основна версія події: очевидно, хтось поінформував міліцію, що друкарня планує зробити щось протизаконне. У нашому випадку, швидше за все, незаконно друкувати "чорнуху". Тому нас і взяли в "облогу". Інше питання, хто може переконати міліцію перевіряти кожну машину, яка виїжджає з друкарні? Є дуже мало партій, кандидати від яких мають такий вплив. А з урахуванням того, що на виборах в США я є прихильником Ромні, а на останньому огляді був присутній довірена особа кандидата Євгена Балицького - Юлій Семченко, вибір невеликий», - зазначив Михайло Кумок.

 

Він розповів, що, починаючи з 22 жовтня, кожну машину, що виїжджала з друкарні, зупиняв представник ДАІ і перевіряв документи. Потім, за його словами, з'явилися працівники Відділу боротьби з організованою злочинністю і почали перевіряти вантажі. «Мотивація перевірок: "До нас надійшов оперативний сигнал». Про що, ніхто не пояснював», - розповів пан Кумок.

 

25 жовтня  «Газель» медіахолдингу із тиражами газет «1-ша Кримська» і «Південна» для Криму затримала міліція. За словами пана Кумка, водія правоохоонці намагалися пересадити до іншої машини,  а коли він допоміг йому вийти і закликав припинити свавілля,  міліціонери заштовхнули його до авто, «для чого заламали руки і били по ногах». Мікроавтобус з тиражами вони завантажили на евакуатор і відправили до міськвідділу міліції.

 

Того ж дня, за словами директора медіахолдингу, о 12.00 їм повернули «Газель» у пошкодженому вигляді. Після цього представники холдигу викликали представника страхової компанії та відправили тираж газет до Криму.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Національна спілка журналістів України вимагає від міліції пояснень щодо грубого тиску на мелітопольську друкарню медіа-холдингу «МВ» та побиття її керівника, журналіста Михайла Кумка. Спілка вимагає від Міністерства внутрішніх справ оперативного реагування на інцидент у Мелітопольському районі та засуджує винних у побитті Михайла Кумка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5281
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду