Верховна Рада хоче позбавити Лещенка й Найєма акредитації через плакат про наклеп (ДОПОВНЕНО)

10 Жовтня 2012
5766
10 Жовтня 2012
18:12

Верховна Рада хоче позбавити Лещенка й Найєма акредитації через плакат про наклеп (ДОПОВНЕНО)

5766
Апарат ВР жаліється на «системне порушення (журналістами) умов і загального режиму роботи парламенту»
Верховна Рада хоче позбавити Лещенка й Найєма акредитації через плакат про наклеп (ДОПОВНЕНО)

Апарат Верховної Ради просить Комітет з питань свободи слова розглянути питання про доцільність пропуску журналістів «Української правди» Сергія Лещенка та Мустафи Найєма на засідання парламенту наступного скликання. Про це йдеться у відповідному листі на ім'я голови комітету Юрія Стеця, який «Детектор медіа» надіслала помічник народного депутата.

 

Причиною став лист коменданта охорони Ільїна М.О. щодо «інциденту, що стався 2 жовтня - під час засідання Лещенко та Найєм розмістили плакат в ложі преси на балконі сесійної зали».

 

Крім того, апарат парламенту повідомляє про «системне порушення (журналістами) умов і загального режиму роботи парламенту та ігнорування законних вимог комендатури охорони щодо припинення цих порушень».

 

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що вони це питання розглянуть на найближчому засіданні. «Я буду переконувати представників більшості не підтримувати пропозицію апарату про позбавлення акредитації Лещенка та Найєма. Вони не порушили жодного нормативного акту. Журналісти мають право на висловлення своєї позиції, так само як і депутати. Крім того, ніхто не довів, що цей плакат принесли і повісили саме ці журналісти. На мою думку, це чергова спроба "зачистити поле" і показати "хто в домі хазяїн"», - сказав пан Стець.

 

За інформацією джерел «Детектор медіа», плакат до парламенту приніс один з народних депутатів.

 

 


 

 

Як відомо, 2 жовтня журналісти розгорнули в Раді плакат із закликом «Stop закону про наклеп!». Того ж дня Верховна Рада скасувала результати голосування за законопроект про наклеп у першому читанні.

 

 


 

 

Журналісти вже не раз проводили подібні акції в ложі преси у ВР. Зокрема, 12 квітня троє журналістів розгорнули великий плакат із закликом до депутатів не голосувати чужими картками, пише «Українська правда».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Детектор медіа» й «Української правди»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5766
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду