У Москві відбувся Всесвітній медіасаміт

9 Липня 2012
5788
9 Липня 2012
11:46

У Москві відбувся Всесвітній медіасаміт

5788
Зібрав 300 учасників зі 103 країн свiту
У Москві відбувся Всесвітній медіасаміт

З 5 по 8 липня в Москвi пройшов другий Всесвiтнiй медіасаміт (перший у 2010 роцi вiдбувся в Пекiнi), в якому взяли участь 300 керiвникiв ЗМI та журналiстiв зі 103 країн свiту. Органiзатором заходу виступило iнформагентство IТАР-ТАРС.

 

Як повідомили «Телекритиці» в Національній спілці журналістів, пiд час самiту учасники обговорили проблеми iнформацiйних викликiв XXI столiття, роль ЗМI в умовах конфронтацiї та революцiй, моделi економiчного виживання медiа та роль держави i бiзнесу у взаєминах з журналiстикою.

 

У своєму привiтаннi учасникам свiтового медiaсамiту генеральний секретар ООН Пан Гi Mун вiдзначив: «За останнi 10 рокiв бiльше 500 ваших колег втратили життя, 66 вбито тiльки у цьому роцi. Не порахувати всiх тих, кого арештували, хто зiштохнувся з погрозами або вимушений замовкнути, тому що iснує залякування i цензура. Уряди мають робити все можливе, щоб захистити журналiстiв, боротися з безкарнiстю i домагатися справедливостi».

 

Голова НСЖУ Олег Наливайко у своєму коментарi вiдзначив високий рiвень органiзацii заходу. «Незважаючи на очiкування полiтизацiї медiасамiту, особливо пiсля першого виступу голови Держдуми Росii Сергiя Наришкiна, значну частину якого вiн присвятив формуванню євразiйського економiчного i полiтичного простору, обранню парламенту цiєї структури прямим голосуванням населення, розмова вийшла дуже конкретна i прагматична, особливо стосовно журналiської етики i соцiальних медiа та iнтернету», - повідомив пан Наливайко.

 

Наступний медiасамiт у 2014 роцi планується провести в Бахрейнi.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5788
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду