detector.media
09.07.2012 11:46
У Москві відбувся Всесвітній медіасаміт
Зібрав 300 учасників зі 103 країн свiту

З 5 по 8 липня в Москвi пройшов другий Всесвiтнiй медіасаміт (перший у 2010 роцi вiдбувся в Пекiнi), в якому взяли участь 300 керiвникiв ЗМI та журналiстiв зі 103 країн свiту. Органiзатором заходу виступило iнформагентство IТАР-ТАРС.

 

Як повідомили «Телекритиці» в Національній спілці журналістів, пiд час самiту учасники обговорили проблеми iнформацiйних викликiв XXI столiття, роль ЗМI в умовах конфронтацiї та революцiй, моделi економiчного виживання медiа та роль держави i бiзнесу у взаєминах з журналiстикою.

 

У своєму привiтаннi учасникам свiтового медiaсамiту генеральний секретар ООН Пан Гi Mун вiдзначив: «За останнi 10 рокiв бiльше 500 ваших колег втратили життя, 66 вбито тiльки у цьому роцi. Не порахувати всiх тих, кого арештували, хто зiштохнувся з погрозами або вимушений замовкнути, тому що iснує залякування i цензура. Уряди мають робити все можливе, щоб захистити журналiстiв, боротися з безкарнiстю i домагатися справедливостi».

 

Голова НСЖУ Олег Наливайко у своєму коментарi вiдзначив високий рiвень органiзацii заходу. «Незважаючи на очiкування полiтизацiї медiасамiту, особливо пiсля першого виступу голови Держдуми Росii Сергiя Наришкiна, значну частину якого вiн присвятив формуванню євразiйського економiчного i полiтичного простору, обранню парламенту цiєї структури прямим голосуванням населення, розмова вийшла дуже конкретна i прагматична, особливо стосовно журналiської етики i соцiальних медiа та iнтернету», - повідомив пан Наливайко.

 

Наступний медiасамiт у 2014 роцi планується провести в Бахрейнi.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY