Дарія Чепак: УДО та СБУ не давали вказівок не пускати запорізького журналіста до Януковича

22 Березня 2012
8223
22 Березня 2012
18:15

Дарія Чепак: УДО та СБУ не давали вказівок не пускати запорізького журналіста до Януковича

8223
Дарія Чепак: УДО та СБУ не давали вказівок не пускати запорізького журналіста до Януковича

Прес-секретар президента Дарія Чепак стверджує, що жодних вимог від Управління державної охорони та Служби безпеки президента України щодо недопуску кореспондента запорізької газети «Суббота плюс» Юрія Гудименка на зустріч із Віктором Януковичем не було. Про це вона сказала в коментарі «Детектор медіа».

 

«Журналіст, про якого ви згадуєте, сьогодні в Запоріжжі на подіях за участі Президента України присутнім не був. У випадку присутності цього журналіста на заходах він мав би можливість працювати так само, як і всі решта журналістів», - наголосила вона, а також додала, що «прес-служба та служба безпеки Президента України працюють на принципах відкритості та прозорості, а також партнерської співпраці з представниками мас-медіа».

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», у Запоріжжі кореспондента місцевої газети «Суббота плюс» Юрія Гудименка намагались не допустити на зустріч із президентом через наявність у цього судимості.

 

Спершу про такі вимоги головному редактору видання повідомив керівник управління преси та інформації Запорізької облдержадміністрації Олександр Коваленко. А згодом Юрій Гудименко отримав термінову повістку з Ленінського районного відділу міліції міста для «профілактичної бесіди», яка мала відбутись якраз у день зустрічі журналістів з Віктором Януковичем.

 

Олександр Коваленко стверджує, що в «служб охорони президента» були претензії щодо присутності журналіста на події через його судимість за хуліганство. Однак пояснити, від кого саме надходили ці претензії, він не зміг.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8223
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду