Запорізького журналіста не допустили до Януковича через судимість за хуліганство

22 Березня 2012
15185
22 Березня 2012
14:40

Запорізького журналіста не допустили до Януковича через судимість за хуліганство

15185
Головред відмовився від пропозиції прес-служби акредитувати іншого журналіста, тому що «в нас і президент двічі судимий»
Запорізького журналіста не допустили до Януковича через судимість за хуліганство

Кореспондента запорізької газети «Суббота плюс» Юрія Гудименка намагались не допустити на зустріч із президентом України Віктором Януковичем через наявність у цього судимості. Про це журналіст розповів у коментарі «Детектор медіа».

 

Учора, 21 березня, до головного редактора газети Богдана Василенка зателефонував керівник управління преси та інформації Запорізької облдержадміністрації Олександр Коваленко. «Він сказав, що СБУ проти того щоб Юрій Гудименко як судимий був у пулі президента. Мене просили замінити його кимось. Однак я їм відмовив. У відповідь їм сказав, що в нас і президент двічі судимий», - сказав пан Василенко.

 

Після цього о 23-й годині дільничний приніс Юрію Гудименку повістку до Ленінського районного відділу міліції міста на 22 березня на 9:00 для «профілактичної бесіди».

 

Пан Гудименко розповів «Детектор медіа», що має судимість за хуліганство: «Після того, як підірвали пам'ятник Сталіну, мене посадили в СІЗО та засудили за хуліганство, приписавши те, що я розмалював фарбою пам'ятник Дзержинському. Тому тепер у цьому Ленінському райвідділі я відмічаюсь щомісяця». Однак учора ввечері дільничний повідомив журналісту, що несподівано було вирішено влаштувати день профілактичних бесід із людьми, засудженими за хуліганство.

 

«Сьогодні о 9-й годині я приїхав у Ленінський райвідділ. Окрім мене на таку бесіду не приходив ніхто. Я витратив три години. Вони самі у відділі сміються, оскільки мають цей наказ. Вони йдуть за досьє і пропадають на півтори години. Потім сам собі зняв відбитки пальців, тому що в них не було експерта. Підписався, що зобов'язуюсь не вчиняти злочинів. І все. Однак я вже не встиг на візит Віктора Федоровича Януковича», - сказав пан Гудименко.

 

Керівник управління преси та інформації Запорізької ОДА Олександр Коваленко підтвердив «Детектор медіа», що він звертався до головного редактора «Субботы плюс». «Я сказав, що є претензії з боку служби безпеки, що можуть виникнути якісь проблеми. Я попросив редактора замінити на іншого журналіста», - пояснив він - Певно, згідно з нормативними документами охорона має свої претензії. Вони всього не говорили. Я є лише комунікатором, тому таким чином намагався знайти компромісне рішення. Від "Субботы плюс" було акредитовано двоє журналістів, один з них зараз перебуває на зустрічі з президентом. Тобто жодних претензій до цього чи іншого видання у нас апріорі бути не може».

 

Однак чітко сказати, які саме претензії були до Юрія Гудименка та від кого саме вони надходили (від СБУ чи УДО), пан Коваленко не зміг. Зазначив лише, що це «не запорізькі колеги», і порадив звертатись до служб охорони президента.

 

Прес-секретар Віктора Януковича Дарія Чепак у коментарі «Детектор медіа» згодом сказала, що жодних вимог від Управління державної охорони та Служби безпеки президента України щодо недопуску кореспондента запорізької газети «Суббота плюс» Юрія Гудименка на зустріч із Віктором Януковичем не було.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15185
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знайка
4387 дн. тому
Какая чушь! У нас каждый второй журналист судим за хулиганку, а особенно те, кто занимается расследованиями... Чепак разве об этом не знает? Пусть объяснит шефу...
Зеленый кружок
4388 дн. тому
У журналиста всего одна судимость - этого мало для высокой аудиенции. Пускай пойдет снимет пару шапок пока не потеплело ,получит вторую судимость, и шансы на встречу с президентом значительно возрастут.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду