Представника «Репортерів без кордонів» в Україні вдарили кулаком в обличчя

7 Лютого 2012
20190
7 Лютого 2012
12:30

Представника «Репортерів без кордонів» в Україні вдарили кулаком в обличчя

20190
Представника «Репортерів без кордонів» в Україні вдарили кулаком в обличчя

Представника міжнародної журналістської організації «Репортери без кордонів» в Україні Оксану Романюк вдарили кулаком в обличчя, перешкоджаючи знімати на мобільній телефон забудову під будинком, де вона мешкає. Про це вона повідомила членів руху «Стоп цензурі!».

 

Як розповіла пані Романюк «Телекритиці», інцидент стався вночі з 6 на 7 лютого, коли невідомі особи проводили будівельні роботи під будинком на проспекті Свободи, 24 у Києві (житловий масив Виноградар). Забудовники встановлюють під будинками МАФи (малі архітектурні форми), вирізаючи дерева та намагаючись розташувати МАФи на дитячому і спортивному майданчиках. Проти забудови вийшли протестувати кілька мешканців, у тому числі й пані Романюк, а забудовники оточили їх щільним колом. Пані Романюк попросила їх показати документи, після чого почалася сутичка.

 

«Я знімала їх на мобілку, з метою потім розмістити цю інформацію в ЗМІ і в соціальних мережах. Я повідомила, що я журналіст, але посвідчення у мене з собою не було. Забудовники мені всіляко перешкоджали, затуляли камеру, мобілку виривали з рук, штовхали, нарешті ударили кулаком в обличчя», - розповіла пані Романюк.

 

Зрештою, місцевим мешканцям, які приєдналися до протестувальників, з допомогою міліції вдалося зупинити дії забудовників.

 

Оксана Романюк написала заяву в міліцію. «Вони склали протокол і відпустили нападника», - додала вона.

 

За її словами, забудовник порадив мешканцям припиняти протести, оскільки має дозвіл на забудову від управління благоустрою Київської міської державної адміністрації.

 

За словами юриста Інституту масової інформації Романа Головенка, дії нападника можуть розцінюватися як перешкоджання професійній журналістській діяльності, адже він був попереджений про те, що Оксана Романюк є журналісткою, яка безпосередньо здійснювала свої професійні обов'язки (знімала подію). Крім того, пані Романюк попереджала і нападника, і міліціонерів про те, що, перешкоджаючи їй знімати, вони порушують 171-шу статтю Кримінального кодексу України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20190
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Kesha
4462 дн. тому
Говорю ж вам, там что-то нечисто... Я видел сюжет про инцидент на СТБ. Там же не понятно ничего абсолютно! Где фото/видео спиленных деревьев, разрушенной детской площадки и спортивной площадки? Где судебно-медицинская экспертиза побоев журналистки? Где хоть какие-то доказательства? Если честно, очень похоже на заказную провокацию... Не в обиду честным журналистам...
Крым
4462 дн. тому
Где удостоверение журналиста? - не было с собой... Где кусочек отснятого на мобильный видео??? - дома забыла..... зачем выставлять такой материал - позориться. апишите что-то интересное, проверенное и значимое.
Вилен
4462 дн. тому
Блин, ребята, вы хоть удосужьтесь проверить инфу, которую вам скидывают так называемые журналисты! Представьте себе, чтобы вам полез крутить руки человек в штатском, говорящий, что он - мент, но не предъявляющий удостоверения. Куда бы он был послан??? Правильно! Так вот, господа журналисты, вы сначала научитесь документы с собой носить, а потом будете претензии предъявлять, что вам бьют!
Ыц
4462 дн. тому
6470 - бей бабу по ипалу, так?
Pet
4463 дн. тому
Горожанин! Не отвечай этому быдлу 6470 - не пачкай совесть! Журналистскую честь не пачкай. Они все равно никогда не поймут на какие жертвы идут журналисты, чтобы простым людям жилось лучше. Ты представь, что этот мудак прийдет к власти - будет тоже самое - беспредел! Причем сделает это чужими руками. Сам то он МАФ палить не пойдет. Это низжшие, слабые, обиженнные на себя и на все вокруг люди. Жаль мне его.
6470
4463 дн. тому
2 горожанин. тебе не нравятся МАФ? так иди и пали их ... а то только ***деть можешь.
горожанин
4463 дн. тому
Вот ты 6470 однажды утром выйдешь из дома, а там МАФ. Через месяц гендель сделают и будут сцать в твоем подъезде. Удачи.
6470
4463 дн. тому
Странно, что этих продажных репортеров-беспредельщиков бьют только строители, а не все подряд!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду