Азаров: Я скажу Бенкендорфу, що я за те, щоб виступала опозиція

5 Жовтня 2011
15861
5 Жовтня 2011
18:09

Азаров: Я скажу Бенкендорфу, що я за те, щоб виступала опозиція

15861
Прем'єр-міністр вважає, що державне телебачення не повинно створювати відчуття невпевненості в країні
Азаров: Я скажу Бенкендорфу, що я за те, щоб виступала опозиція

Прем'єр-міністр України Микола Азаров скаже генеральному директору Першого національного телеканалу Єгору Бенкендорфу, що він не проти, аби на каналі виступала опозиція. Про це він розповів під час неформальної зустрічі з блогерами 4 жовтня, повідомляє «Українська правда».

 

Відкидаючи закиди Вахтанга Кіпіані про те, що на державному телебаченні немає опозиції і експертів (згідно з моніторингом, майже 80% синхронів належить представникам влади), Микола Азаров відповів: «...по УТ-1... я, чесно кажучи, його рідко дивлюся, але я скажу Бенкендорфу, щоб дійсно - я за те, щоб виступала опозиція. Але до опозиції у мене буде прохання - щоб говорила правду. І я готовий!».

 

Як вважають блогери, проблема Першого національного полягає в тому, що він не розмовляє з людьми і не представляє другу точку зору. І загалом це свідчить про низький рівень комунікації.

 

Прем'єр-міністр проти того, щоб телебачення показувало погані новини, бо це впливає на стабільність курсу гривні і загалом на стабільність у країні.

 

На думку Азарова, телебачення не повинно створювати відчуття невпевненості в країні. «Я розумію закони телебачення. Розумію, що для того, щоб канал був популярний, рейтинговий, треба, щоб глядачі були весь час у напрузі. Але ось з точки зору суспільства і держави - це абсолютно не потрібно. Не потрібно! Давайте ви краще сваріть Азарова  з ранку до пізнього вечора. Наводьте усілякі приклади негативні по уряду - народ звикне і не звертатиме уваги взагалі. І це буде позитивом. Але створювати відчуття невпевненості в країні, що все погано - цього неможна допустити», - зазначив прем'єр-міністр.

 

Нагадаємо, засновники телеканалу (відповідно до закону «Про телебачення і радіомовлення») не мають права втручатися в редакційну політику. Вони можуть затверджувати бюджет і призначати керівника.

 

«Детектор медіа» поцікавилася у першого заступника голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Олени Бондаренко, чи не означають висловлювання Азарова того, що він керує каналом у ручному режимі. Пані Бондаренко зазначила, що у цьому випадку прем'єр-міністр став заручником ситуації. «Це як у випадку з Рінатом Кузьміним, який зіграв на роялі "Місячну сонату", і тут його Табачник спровокував, сказавши, що там соната, ти нам "Мурку" зіграй. Він зіграв, і всі телеканали показали, як він грає "Мурку". З Азаровим вийшло те саме. Він піддався на провокацію і сказав: добре, я подзвоню Бенкендорфу. Я знаю, що з Бенкендорфом вони ні разу не зустрічалися, тільки під час призначення», - зауважила Олена Бондаренко. За її словами, якби канал керувався в ручному режимі, то там би точно не було опозиції ні в «Точці зору», ні в інших програмах.

 

Генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф у коментарі «Детектор медіа» відкинув звинувачення в тому, що канал не надає висловитися опозиції. «Навіть зараз - коли я пишу вам цю відповідь - в ефірі Першого національного триває трансляція парламентських слухань "Про реформування системи органів Міністерства внутрішніх справ України", під час яких виступають представники як провладних, так і опозиційних політичних сил. Крім того, наявність у новинах Першого лише за два останні дні таких тем, як оборудки зі столичною нерухомістю, незаконне стягнення коштів з відвідувачів лікарень, масове забирання депозитів з вітчизняних банків, справа проти депутата Сумської облради, якого звинувачують у побитті дитини, акція протесту чорнобильців і афганців, найгірше здоров'я українських підлітків серед ровесників з 40 країн, перебіг поточних судових справ теж важко назвати униканням з боку НТКУ конфліктних або негативних по відношенню до влади тем», - написав Єгор Бенкендорф.

 

Водночас генеральний директор не прокоментував, чи справді Микола Азаров диктує каналу, що показувати, а що ні.

 

«Детектор медіа» підкреслює, що трансляція парламентських слухань не є новинною програмою власного виробництва, які є предметом моніторингу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15861
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
народний месник
4599 дн. тому
Уже за одну провокацію з "Муркою" Табачніка треба було гнати вшию. А воно, бач, міцно присмокталося до годівниці та ще й гидить там, де смокче. :(
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду