Чернівецька журналістка зірвала засідання обласної ради профспілок

30 Вересня 2011
7051
30 Вересня 2011
18:17

Чернівецька журналістка зірвала засідання обласної ради профспілок

7051
Журналістка заявляє про перешкоджання діяльності на засіданні облпрофради. Облпрофрада стверджує, що діяла відповідно до статуту
Чернівецька журналістка зірвала засідання обласної ради профспілок

Чернівецька журналістка Галина Єреміца заявляє про перешкоджання професійній діяльності під час засідання президії Чернівецької обласної ради профспілок. Про це вона повідомила у своєму блозі.

 

За її словами, 27 вересня у Чернівецькій обласній раді профспілок мало відбутися засідання президії. На заході був присутній голова облпрофради Володимир Шкварковський та 17 членів президії. «Спочатку моя присутність нікого не турбувала, але тільки-но я взяла у руки фотоапарат, тут почався «кіпіш».  Із місця зірвались заступники пана Шкварковського - пан Безручак, він же юрист облпрофради  та пан Мельник, голова Чернівецької обласної організації всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг - "хто це така, що вона тут робить, яке має право записувати та фотографувати,  звідки вона знає про засідання президії" і т.д.  Ці "джентльмени" поводились зухвало та образливо, заборонили фотографувати та  вимагали покинути залу засідань, погрожуючи викликати міліцію», - говорить Єреміца.

 

За її словами, голова облпрофради поставив питання щодо неї  на голосування: «При цьому звинуватив ЗМІ і  мене особисто у поданні неправдивої інформації про нього та очолювані ним профспілки. Більшість, як завжди, проголосувала на підтримку свого незмінного голови пана Шкварковського щодо недопущення журналіста до засідання президії. Бойові заступники Шкварковського  Безручак та Мельник так розійшлися, що погрожували розбити мою фотокамеру, а мене силою вивести із зали. А  пан Безручак заявив, що «в знак протесту» він покидає засідання,  і за ним слухняно пішла  більшість  членів Президії. Засідання Президії було зірване».

 

Як прокоментував «Детектор медіа» цю ситуацію Володимир Шкварковський, на засідання 27 вересня не було запрошено представників ЗМІ, «це була суто наша нарада і невеликі організаційні питання». Відповідно до статуту облпрофради, журналісти можуть бути присутні на засіданнях, тільки якщо їх попередньо запрошено. А пані Єреміца, зазначає пан Шкварковський, зайшла до зали засідання без дозволу: «Вона не надала жодного посвідчення, ні редакційного, ні профспілки. Вона сказала тільки, що пише для "Бук-інфо"... Ми внесли пропозицію про її подальше перебування на президії, руку підняла тільки одна людина. Я звернувся до неї: "Пані Галино, раз така ситуація, будь ласка, звільніть приміщення". Вона відповіла: "А ви мене винесіть на руках, я приміщення не звільню". Раз така ситуація, ми ж не будемо міліцію викликати, частина членів президії піднялася і вийшла із засідання. Таким чином, засідання було зірвано».

 

Також голова додав, що раніше, на попередніх засіданнях облпрофради, коли запрошували представників ЗМІ, Галині Єреміці ніхто не перешкоджав бути присутній: «Мене ображає, що вона у зверненні до Терена (голова Чернівецької НСЖУ. - ТК) написала, що Шкварковський та її заступники в "грубій формі" попросили покинути засідання. Я взагалі не забороняв, а попросив толерантно, спокійно і виважено... Не можу зрозуміти причини, з якої вона ллє бруд».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7051
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду