Єгора Соболєва розпорядилися не пускати до Київради (+ФОТО)

14 Липня 2011
14101
14 Липня 2011
15:32

Єгора Соболєва розпорядилися не пускати до Київради (+ФОТО)

14101
«Єгор Соболев! - НЕТ» - було написано ручкою на одному з листів списку акредитації в охорони Київради
Єгора Соболєва розпорядилися не пускати до Київради (+ФОТО)

14 липня журналіста і керівника бюро журналістських розслідувань «Свідомо» Єгора Соболєва не пустили на сесію Київради. Про це пан Соболєв особисто повідомив «Детектор медіа».

 

За словами Єгора Соболєва сьогодні він прийшов на сесію Київради разом з юристом Інституту масової інформації Романом Головенко, який зареєструвався як звичайний громадянин. Однак охорона їх обох не пропустила. «Ми пояснили охоронцю на прізвище Кравченко, він назвався головним по зміні, що він порушує два закони "Про місцеве самоврядування" та "Про інформацію", однак він відповів, що дотримується внутрішньої інструкції», - розповідає Єгор Соболєв.

 

Зазначимо, що відповідне розпорядження не пропускати журналіста - «Єгор Соболев! - НЕТ» - було написано ручкою на одному з листів списку акредитації в охорони Київради.

 

 

«Якщо справді цей напис зроблено прес-службою, то я співчуваю цій людині, тому що абсолютно в інтересах спецслужби зробити порядок акредитації простим і зрозумілим», - коментує Єгор Соболєв.

 

Також Єгор Соболєв у коментарі ТК закликав працівників Київради дотримуватися закону.

 

Як писала ТК, під час акредитації на сесію ради у Єгора Соболєва в Київраді вимагали додаткові документи, про які в Законі України «Про внесення змін до Закону "Про інформацію"» не йдеться - зокрема довідку з місця роботи і обов'язково з «мокрою» печаткою.

 

У телефонній розмові особа, яка проводила акредитацію, попередила, що Єгора Соболєва все одно не акредитують, тому що акредитація закінчиться 12 липня, а його документи будуть розглядатися тільки 13 липня.

 

Як повідомила у коментарі «Українській правді. Київ» прес-секретар секретаря Київради Юлія Чудновець, ця інформація не відповідає дійсності.

 

«Всі журналісти до нас потрапляють. Ви ж самі це знаєте, бо завжди приходите. Що стосується Соболєва, ми лише попросили, щоб він, бодай, прислав статті, щоб підтвердити, що він дійсно є журналістом. Але він нічого не надіслав. Більше того, почав мені хамити, погрожувати судом... Сьогодні Соболєв у Київраду не пройшов. Але його заявку розглядають, і на наступне пленарне засідання він спокійно потрапить. Ніхто йому в акредитації не відмовляв, просто поросили документи, яких він не наддав», - сказала пані Чудновець.

 

Вона додала, що є рішення Київради від 1998 року, підписане тодішнім мером Олександром Омельченком, на яке посилаються при акредитації.

 

Вона також повідомила, що жодних листів від пана Соболєва на електронну адресу не надходило, як не було і листа поштою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14101
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Джанго
4672 дн. тому
:) надати статті :) Тобто на слуханнях стосовно доцільності, недоцільності побудови того чи іншого обєкту киянину потрібно приходити з посвідкою - учень Городецького?? Дибіли... їй Богу дибіли...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду