Нацрада оголошує конкурс на 20 телевізійних і 10 радіочастот

6 Квітня 2011
15195
6 Квітня 2011
16:35

Нацрада оголошує конкурс на 20 телевізійних і 10 радіочастот

15195
Нацрада оголошує конкурс на 20 телевізійних і 10 радіочастот

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголошує конкурс на вільні телерадіоканали. На конкурс виставляють 20 телевізійних каналів і 10 радіочастот. Відповідне рішення регулятор прийняв на засіданні 6 квітня.

 

Окремим рішенням Нацрада затвердила конкурсні умови. Для загальнонаціональних мовників обов'язковими є розміщення соціально важливих програм, не менше одного випуску новин на день із сурдоперекладом, розміщення дитячих програм. Для регіональних і місцевих мовників є умови відсутності ретрансляції та розміщення дитячих програм.

 

Максимальний розмір ліцензійного збору та суми конкурсних гарантій Нацрада визначить окремим рішенням, коли уряд затвердить відповідну методику.

 

Голова Нацради Володимир Манжосов на брифінгу заявив, що законодавство не забороняє регуляторному органу  проводити конкурси на старі аналогові телечастоти. А заступник голови Лариса Мудрак додала, що Нацрада консультувалася з європейськими експертами, які рекомендували освоювати ці частоти.

 

Телебачення

З резерву:

12 ТВК у Селидовому Донецької області (21 год/добу);

29 ТВК в Ізмаїлі (3 год/добу);

 

Нещодавно вивільнені частоти:

24 ТВК у Краматорську (24 год/добу), попередні мовники - ТРК «Схід-плюс» і «Сат-плюс», яким Нацрада 16 лютого не продовжила ліцензії;

36 ТВК у Бердичеві (14 год/добу), попередній мовник - Житомирська ОДТРК, яка не подала заяву на продовження ліцензії;

12 ТВК у Червонозаводську Полтавської області (24 год/добу), попередній мовник - ТРК «Астра», яка не подала заяву на продовження ліцензії;

49 ТВК у Волочиську Хмельницької області (4 год/добу), попередній мовник - ТРК «ТБ-Захід», ліцензія якої анульована 26 січня за її заявою;

33 ТВК у Бродах Львівської області (22 год/добу), попередній мовник - комунальна ТРК «Броди» 30 березня відмовилася від цілодобового мовлення, залишивши собі тільки 2 год/добу;

11 частот з передавачами 10 Вт у дрібних населених пунктах Львівської області (с. Завадка, с. Бітля, смт Бориня, с. Верхнє, м. Добромиль, с. Козьова, с. Лімна, смт Підбуж, с. Підгородці, смт Славське, смт Красне), від яких 30 березня відмовилася комунальна телекомпанія «Львів-ТБ».

 

Залишки попереднього конкурсу:

3 ТВК у Павлограді (4 год/добу);

1 ТВК в Одесі (8 год/добу).

 

Радіо

Нові частоти, нещодавно прораховані УДЦР:

106,6 МГц у Славутичі Київської області (24 год/добу);

104,4 МГц у Варві Чернігівської області (24 год/добу);

 

Нещодавно вивільнені частоти:

100,8 МГц у Запоріжжі (8 год/добу), попередній мовник - радіо «Університет», ліцензія якого анульована 2 лютого за його заявою.

 

Залишки попереднього конкурсу:

68,24 МГц у Рівному (6 год/добу);

104,5 МГц у Балті Одеської області (152 години 59 хв на тиждень);

91,4 МГц у Черкасах (24 год/добу);

100,6 МГц у Черкасах (24 год/добу);

107,2 МГц у Львові (24 год/добу), попередній мовник - «Мелодія»;

105,0 МГц у Полтаві (24 год/добу), попередній мовник - «Мелодія».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15195
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Влад
4773 дн. тому
Там плутанина якась. У реєстрі НР за 2008 рік маємо 36 ТВК м. Житомир, ОРТПЦ Р=0,1 кВт 14 год/добу НР № 0251 з 6 червня 2002 р. по 6 червня 2009 р.. Ну якщо сказав Манжосов то нехай буде так)) дякую за відповідь
Мар'яна Закусило
4773 дн. тому
Шановний Владе, так сказав Манжосов на засіданні. А хто насправді мав ліцензію?
Влад
4774 дн. тому
Уважаемая Телекритика ! А откуда взят факт о том что Житомирская ОДТРК имела лицензию на оставшиеся 14 часов в Бердичиве?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду