Затриманий у Білорусі фотокор: «З 19 грудня нічого не їв, крім снігу й води з водопроводу»

21 Грудня 2010
11553
21 Грудня 2010
12:14

Затриманий у Білорусі фотокор: «З 19 грудня нічого не їв, крім снігу й води з водопроводу»

11553
Затриманий у Білорусі фотокор: «З 19 грудня нічого не їв, крім снігу й води з водопроводу»

Фотокореспондент газети «Мой район» Олександр Астаф'єв, який був затриманий 19 грудня у Мінську під час розгону мітингу, вийшов на зв'язок з кореспондентом радіо «Эхо Петербурга». Він повідомив про «вкрай жорстке» поводження правоохоронців з арештантаими і підтвердив, що оголосив голодування. Фотокор вимагає зустрічі з представниками російського МЗС в Білорусії.

 

Напередодні Олександр Астаф'єв за допомогою смс повідомив, що з 16-ої години 19 грудня він нічого не їв, окрім снігу і води з водопроводу. За словами журналіста, минулої ночі всі, хто знаходився поряд з ним, змогли вперше поспати 3-4 години з моменту затримання. Під час переїздів в суд з арештантами проводилися «крайнє жорстко»: «Арештантів ще ні разу не кормили. Ми обмежені навіть у можливості відвідувати туалет... Вчора ми ледве не задихнулися в автозаку - забили у відділення 26 чоловік замість 10, на яких він розрахований. Міліція поводить себе з арештантами майже як із худобою, щонайменше - як з ворогами», - пише Астаф'єв.

 

Відносно свого судового переслідування журналіст розповів, що його справу було направлено на доопрацювання. Олександра звинувачують в участі в несанкціонованому мітингу і в опорі правоохоронцям. За словами Астаф'єва, він заявив у суді, що це брехня.

 

Також журналіст повідомив, що разом з ним був затриманий білоруський опозиціонер Андрій Кім, але наразі про його долю нічого не вдається дізнатися. За словами Астафєва, сьогодні їх мають повезти в суд в Жолдіно.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11553
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду