detector.media
21.12.2010 12:14
Затриманий у Білорусі фотокор: «З 19 грудня нічого не їв, крім снігу й води з водопроводу»

Фотокореспондент газети «Мой район» Олександр Астаф'єв, який був затриманий 19 грудня у Мінську під час розгону мітингу, вийшов на зв'язок з кореспондентом радіо «Эхо Петербурга». Він повідомив про «вкрай жорстке» поводження правоохоронців з арештантаими і підтвердив, що оголосив голодування. Фотокор вимагає зустрічі з представниками російського МЗС в Білорусії.

 

Напередодні Олександр Астаф'єв за допомогою смс повідомив, що з 16-ої години 19 грудня він нічого не їв, окрім снігу і води з водопроводу. За словами журналіста, минулої ночі всі, хто знаходився поряд з ним, змогли вперше поспати 3-4 години з моменту затримання. Під час переїздів в суд з арештантами проводилися «крайнє жорстко»: «Арештантів ще ні разу не кормили. Ми обмежені навіть у можливості відвідувати туалет... Вчора ми ледве не задихнулися в автозаку - забили у відділення 26 чоловік замість 10, на яких він розрахований. Міліція поводить себе з арештантами майже як із худобою, щонайменше - як з ворогами», - пише Астаф'єв.

 

Відносно свого судового переслідування журналіст розповів, що його справу було направлено на доопрацювання. Олександра звинувачують в участі в несанкціонованому мітингу і в опорі правоохоронцям. За словами Астаф'єва, він заявив у суді, що це брехня.

 

Також журналіст повідомив, що разом з ним був затриманий білоруський опозиціонер Андрій Кім, але наразі про його долю нічого не вдається дізнатися. За словами Астафєва, сьогодні їх мають повезти в суд в Жолдіно.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY