ТВі закликає журналістів підписатися під зверненням на його захист

10 Грудня 2010
14646
10 Грудня 2010
17:36

ТВі закликає журналістів підписатися під зверненням на його захист

14646
ТВі закликає журналістів підписатися під зверненням на його захист

Телеканал ТВі закликає журналістів і представників українських та міжнародних громадських організацій підписати звернення до президента, депутатів Верховної Ради, Парламентської Асамблеї Ради Європи, депутатів Європарламенту.

 

«Ми, журналісти українських телевізійних каналів, звертаємо увагу української влади, народних депутатів України, ПАРЄ та європарламентарів, лідерів європейських країн на те, що в Україні продовжується тиск на незалежні засоби масової інформації, не розслідуються злочини проти журналістів», - йдеться у зверненні, текст якого оприлюднений на сайті каналу.

 

ТВі нагадує, що 14 грудня у Вищому адміністративному суді України розглядатиметься справа за касаційними скаргами ТВі, 5-го каналу та СТБ на постанову Київського апеляційного адміністративного суду міста Києва від 30 серпня 2010 року, якою ці та низку інших телекомпаній позбавили частот, розподілених Нацрадою на конкурсі 27 січня 2010 року.

 

У зверненні висловлена вимога до розгляду питання в суді звільнити Валерія Хорошковського, канали якого ініціювали судовий процес, з посади голови Служби безпеки України та з з Вищої ради юстиції, а також вимога припинення тиску податкових та інших державних органів на незалежні засоби масової інформації.

 

Свою згоду з текстом звернення ТВі просить надсилати на електронну адресу press@tvi.ua.

 

Наводимо повний текст звернення:

 

Пане Президенте, шановні депутати!

 

14 грудня 2010 року у Вищому адміністративному суді України розглядатиметься справа за касаційними скаргами телекомпаній ТВі, 5-го каналу та СТБ на постанову Київського апеляційного адміністративного суду м.Києва від 30 серпня 2010 року, якою ці та низку інших телекомпаній було позбавлено права мовлення в ефірі на низці частот. Київський апеляційний адміністративний суд прийняв таке рішення за позовом телеканалів НТН та «Ентер-Фільм», які за твердженням голови Служби безпеки України Валерія Хорошковського йому належать. Ці компанії входять в групу, яку очолює дружина Валерія Хорошковського Олена Хорошковська. Валерій Хорошковський є також членом Вищої Ради Юстиції до повноважень якої входить призначення та звільнення суддів.

 

Нагадаємо, що в жовтні 2010 року ПАРЄ прийняла резолюцію №1755, у якій, зокрема, висловлюється занепокоєння щодо більшої кількості достовірних повідомлень про неналежну участь Служби безпеки України у внутрішніх політичних справах, у тому числі тиск на журналістів. Асамблея назвала такі дії неприйнятними для демократичного суспільства і закликала органи влади реформувати Службу безпеки та її функції відповідно до європейських стандартів. Асамблея також вважає, що втручання державних органів, зокрема, правоохоронних органів та Служби безпеки в роботу журналістів та медіа-організацій є несумісним з демократичним суспільством. Крім того, вона закликає органи влади забезпечити, щоб юридичні процедури не призводили до вибіркового скасування частот на мовлення, а також переглянути будь-які рішення, або призначення, які можуть викликати конфлікт інтересів, особливо в правоохоронній та судовій сферах. Свобода і плюралізм засобів масової інформації є наріжними каменями демократії. Тому Асамблея глибоко стурбована останніми подіями, які можуть підірвати ці принципи. Вона закликала владу вжити всі необхідні заходи для захисту свободи та плюралізму засобів масової інформації в Україні, а також утриматися від будь-яких спроб контролювати, прямо чи опосередковано, зміст новин загальнонаціональних засобів масової інформації.

 

У листопаді 2010 року Європарламент теж прийняв резолюції щодо України. Європарламент категорично не погодився з тим, що два незалежних телевізійних канали ТВі та 5 канал були позбавленні певної частини частот на мовлення. Європарламентарі закликали владу забезпечити, щоб судові процеси не призводили до вибіркового перегляду розподілу частот на мовлення  і переглянути будь-які рішення чи призначення, що можуть призводити до конфлікту інтересів.

 

Ми, журналісти українських телевізійних каналів, звертаємо увагу української влади, народних депутатів України, ПАРЄ та європарламентарів, лідерів європейських країн на те, що в Україні продовжується тиск на незалежні засоби масової інформації, не розслідуються злочини проти журналістів. 

 

Ми вимагаємо від української влади негайно виконати резолюції ПАРЄ та Європарламенту. Ми вимагаємо, до розгляду питання в суді, звільнити Валерія Хорошковського, який є відомим медіа-магнатом і канали якого ініціювали судовий процес про позбавлення частот ТВі, 5-го каналу та низки інших телеканалів, з посади голови Служби безпеки України. Ми також вимагаємо звільнення Валерія Хорошковського з Вищої ради юстиції, припинення тиску податкових та інших державних органів на незалежні засоби масової інформації.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14646
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Pravdyznaem
4381 дн. тому
Беспорядок всюди! Прикладом являється Черкаська обл., Маньківський район, де відсутній довгий час голова районної ради і ходьби що, нікого це не цікавить. Править Могильний - голова адміністрації називаючи себе мером (з якого дива він мер, пояснень цьому немає), причому заставляє в прямому розумінні цього слова вступати в члени партії регіонів у випадку відмови з погрозою звільнення (небажаючі надають пояснення особисто голові адміністрації). Мабуть це тільки початок узурпації влади!
Сq
4887 дн. тому
Он будет вести "вечірню каву" на ТВi? Да нуууууууу брехня
С
4887 дн. тому
Он будет вести "вечірню каву" на ТВi? Да нуууууууу брехня. Виконувач обов'язків директора ТРК «Київ» Дмитро написав заяву про звільнення за власним бажанням. «Справді, Дмитро Джангіров написав заяву на звільнення за власним бажанням з 17-го чи 18-го грудня. Думаю, що його заява буде задоволена», - сказала керівник управлінні преси та інформації КМДА Оксана Збітнєва, пообіцявши невдовзі назвати ім'я нового керівника телеканалу.
С
4887 дн. тому
Он будет вести "вечірню каву" на ТВi? Да нуууууууу брехня. Виконувач обов'язків директора ТРК «Київ» Дмитро Джангіров написав заяву про звільнення за власним бажанням. Цю інформацію ТК підтвердили в управлінні преси та інформації КМДА. «Справді, Дмитро Джангіров написав заяву на звільнення за власним бажанням з 17-го чи 18-го грудня. Думаю, що його заява буде задоволена», - сказала керівник управлінні преси та інформації КМДА Оксана Збітнєва, пообіцявши невдовзі назвати ім'я нового керівника телеканалу.
С
4887 дн. тому
Он будет вести "вечірню каву" на ТВi? Да нуууууууу брехня Виконувач обов'язків директора ТРК «Київ» Дмитро Джангіров написав заяву про звільнення за власним бажанням. Цю інформацію ТК підтвердили в управлінні преси та інформації КМДА. «Справді, Дмитро Джангіров написав заяву на звільнення за власним бажанням з 17-го чи 18-го грудня. Думаю, що його заява буде задоволена», - сказала керівник управлінні преси та інформації КМДА Оксана Збітнєва, пообіцявши невдовзі назвати ім'я нового керівника телеканалу.
С
4887 дн. тому
Он будет вести "вечірню каву" на ТВi? Да нуууууууу брехня Виконувач обов'язків директора ТРК «Київ» Дмитро Джангіров написав заяву про звільнення за власним бажанням. Цю інформацію ТК підтвердили в управлінні преси та інформації КМДА. «Справді, Дмитро Джангіров написав заяву на звільнення за власним бажанням з 17-го чи 18-го грудня. Думаю, що його заява буде задоволена», - сказала керівник управлінні преси та інформації КМДА Оксана Збітнєва, пообіцявши невдовзі назвати ім'я нового керівника телеканалу.
медвед
4887 дн. тому
Княжицкий, тебе привет шлет покойница Марьяна Черная, твоя зам., предсмертное письмо которой опубликовали Киевские ведомости. Или ты полагаешь, что ВСЕ ПРОШЛО? Тебя Марьяна пометила и с этой меткой - хоть сам туда же, вслед за ней.
мимо проходящий
4888 дн. тому
как они уже задолбали. лучше бы думали о эфире, а не о том, как дешево пропиариться и выслужиться перед инвесторами, мол, мы тут самые-самые большие защитники свободы слова.
G.B.
4889 дн. тому
Самое забавное в этой истории, что Княжицкий - бывший КГБ, а Хорошковский - нынешний СБУ. Собачки одного выводка и одной стаи грызутся.
rastaman
4890 дн. тому
да да всі на захист кресла княжицькава))
Лена
4890 дн. тому
Задолбали !
Xyz
4891 дн. тому
Kakoy zhe Knyazhitskiy mraz I suka!
Лиса
4891 дн. тому
Дулю!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду