БЮТ заявляє про тотальну цензуру. Герман вважає це безпідставним

21 Вересня 2010
16936
21 Вересня 2010
15:29

БЮТ заявляє про тотальну цензуру. Герман вважає це безпідставним

16936
БЮТ заявляє про тотальну цензуру. Герман вважає це безпідставним

На провідних українських телеканалах запроваджена тотальна цензура, щодо будь-якої критики на адресу діючої влади з боку опозиції, про це заявила прес-служба партії «Батьківщина».

 

Як доказ прес-служба наводить, на її думку, резонансні події, про які телеканали мали би поінформувати суспільство. 

 

«Минулого тижня Європейська народна партія, яка об'єднує лідерів провідних демократичних країні Європи, на політичній Асамблеї ЄНП, ухвалила резолюцію щодо України. В резолюції, зокрема, висловлена стурбованість діями влади Януковича щодо утисків свободи слова, знищенням демократії, руйнування незалежної судової гілки влади, використання силових органів для політичних переслідувань та підготовкою до фальсифікації майбутніх виборів до місцевих рад. Українські провідні телеканали майже одностайно проігнорували у своїх щоденних та підсумкових інформаційних випусках повідомлення про резолюцію ЄНП», - йдеться у повідомленні прес-служби.

 

Про резолюцію розповів тільки телеканал  ICTV в рамках сюжету про візит Тимошенко до Брюсселю, а ще Перший національний, який показав сюжет про критику резолюції ЄНП українською владою. Проігнорували подію телеканали «Інтер», ТРК «Україна», «1+1», СТБ та Новий. «У цілому телеканалами було проігноровано візит опозиційного лідера Юлії Тимошенко на міжнародний форум до Брюсселя», - зазначає прес-служба.

 

Також телеканали проігнорували заяву народного депутата, голови Комітету з питань законодавчого забезпечення діяльності правоохоронних органів Віктора Швеця про намір фракції БЮТ у зв'язку з масштабними фактами корупції ініціювати відставку прем'єра Азарова та вимагати порушення кримінальної справи. «Так само були недопущені до ефіру сюжети про наступні події минулого тижня: засідання опозиційного уряду, засідання ТСК щодо рішення Стокгольмського суду, прес-конференція екс-віце-прем'єр-міністра України Григорія Немирі», - заявляє прес-служба.

 

Керівництво партії «Батьківщина» має намір повідомити міжнародним моніторинговим організаціям про інформаційну блокаду, організовану владою довкола нашої політичної сили.

 

Заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман вважає такі заяви опозиції безпідставними.

 

«Я вважаю безпідставними заяви БЮТ про те, на провідних українських телеканалах запроваджена тотальна цензура щодо будь-якої критики на адресу діючої влади з боку опозиції», - сказала пані Герман у коментарі ТК.

 

За її словами, матеріали моніторингу на предмет присутності опозиційних сил в інформаційних та інформаційно-підсумкових програмах на період 13-17 вересня свідчать про те, що опозиція присутня в ефірі. Для підтвердження цього факту пані Герман надіслала ТК текст моніторингу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16936
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду