Головного редактора «Вісника Кременчука» хочуть звільнити за анекдот

22 Липня 2010
12850
22 Липня 2010
16:29

Головного редактора «Вісника Кременчука» хочуть звільнити за анекдот

12850
Головного редактора «Вісника Кременчука» хочуть звільнити за анекдот

Головного редактора газети Кременчуцької міської ради Юлію Билину можуть звільнити за опублікування анекдоту, який містив нецензурні висловлювання. Про це повідомляє інформаційне агентство «Новини Полтавщини», на адресу якого надійшло звернення журналістів Кременчука до мерії і депутатів міської ради з проханням не звільняти Юлію Билину.

 

У зверненні зазначається: «Як стало відомо журналістам ЗМІ Кременчука, на черговій сесії міської ради має розглядатися питання звільнення з роботи головного редактора газети "Вісник Кременчука"».

 

Як говориться у листі, підставою для звільнення є помилка, коли на сторінці видання за 8 липня 2010 року «з вини технічних працівників» з'явився анекдот з нецензурним словом: «На нашу ж думку, єдину прикру помилку, допущену в газеті за час багаторічної роботи Юлії Билини, сьогодні просто використовують у політичних цілях».

 

Головний редактор «Вісника Кременчука» підтверджує інформацію про її можливе звільнення: «Дійсно, анекдот вийшов, хоча я на той час перебувала у відпустці, але номер готувала я і вини з себе не знімаю. Ми дали вибачення в газеті, зараз на кожній депутатській комісії пояснюю, як це сталося».

 

За словами Юлії Билини, ситуація з анекдотом є приводом для звільнення, а причину головний редактор пов'язує зі зміною політичної ситуації та майбутніми виборами: «Я думаю, що все-таки це дуже вигідний привід для того, щоб перед виборами поставити людину Партії регіонів. Оскільки міський голова серйозно розраховує на підтримку цієї політичної сили, то я думаю, він буде дослухатися до їх пропозиції на кандидатуру головного редактора».

 

Пані Билина зазначає, що під час обговорення цього питання на профільній комісії, остання запропонувала обмежитися доганою, оскільки за п'ять років вона не мала жодних адміністративних зауважень: «Ми намагаємося всі ці п'ять років працювати за професійними стандартами і давати можливість висловлюватися всім... у нас представлена точка зору влади, представлена точка зору опозиції. Можливо, це ті правила, які не підходять на сучасний момент», - говорить головний редактор.

 

У прес-службі Кременчуцької міської влади поки що утримуються від коментарів: «Ще ніхто звільнений не був. Це питання тільки обговорювалося. Рішення на сесію ще не ставилося. Якщо депутати вирішать за потрібне виносити рішення, значить воно буде винесене, можливо, його не буде».

 

Рішення про звільнення остаточно буде 27 липня на засіданні міської ради.

 

«Вісник Кременчука» - щотижнева суспільно-політична газета. Засновником є Кременчуцька міська рада, виходить з 1990 року.

 

Тетяна Веремчук, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12850
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду