«Стоп цензурі!» подарував президенту велосипед, але «неадекватні люди» по подарунок не вийшли (+ фото)

9 Липня 2010
16338
9 Липня 2010
12:40

«Стоп цензурі!» подарував президенту велосипед, але «неадекватні люди» по подарунок не вийшли (+ фото)

16338
«Стоп цензурі!» подарував президенту велосипед, але «неадекватні люди» по подарунок не вийшли (+ фото)

Учасники руху «Стоп цензурі!» подарували президенту Віктору Януковичу на день народження велосипед «Україна». Подарунок передали 9 липня на вулиці Банковій співробітнику головного управління державного протоколу та церемоніалу Адміністрації президента, який представився Євгеном.

 

 

Велосипед придбали напередодні за кошти учасників руху на ринку в місті Ірпіні (передмістя Києва). Подарунок з гарантією на один рік коштує 550 гривень (учасники руху здавали по 30 гривень).

 

 

 

Про те, що мас-медійники мають такий намір, було повідомлено Адміністрацію та анонсовано в пресі ще напередодні заходу, однак ані Віктор Федорович, ані Ганна Миколаївна до журналістів не вийшли.

 

 

 

«Вони неадекватні люди, які втратили зв'язок з реальним життям. Вчора дзвонила Наталка Соколенко Ганні Герман на мобільний, вона сказала, що за подарунком не вийде. Причиною назвала свою зайнятість», - коментує журналіст «Української правди» та один з організаторів акції Сергій Лещенко.

 

 

 

 

Коли представники ЗМІ спробували сконтактуватися з Ганною Герман, то на дзвінок відповіла співробітниця Адміністрації і повідомила, що пані Герман забула свій телефон у приймальні і наразі знаходиться на міжнародному заході.

 

 

 

«Це знак неповаги насамперед до нас, журналістів. Тому що ми ж не принесли унітаз якийсь чи надувну жінку, ми принесли адекватний подарунок. Це не тільки сам по собі подарунок, а також меседж, який ми посилаємо владі і говоримо, що журналістам стає працювати складніше в Україні, інформаційне поле стає більш стерильним, силові прийоми з боку представників влади стали частішими», - говорить Сергій Лещенко.

 

За словами представників руху, ідея подарувати велосипед виникла на загальному обговоренні учасників «Стоп цензурі».

 

«Велосипед широко поширений серед європейських політиків вид транспорту: в Берліні, перед Бундестагом є спеціальний майданчик, і депутати приїжджають на роботу саме на велосипедах. Відтепер буде єдиний вітчизняний транспортний засіб в гаражі президента, тому що все інше - це мерседеси, фольксвагени, хамери», - говорить пан Лещенко.

 

 

 

 

Також разом з велосипедом Сергій Лещенко та Мустафа Наєм принесли на Банкову фотографії з європейськими та світовими лідерами на велосипедах - Герхардом Шрьодером, Девідом Кемероном, Бараком Обамою, Ніколя Саркозі та Джорджем Бушем.

 

«Навколо резиденції президента дуже хороші дороги, якраз для катання на велосипед. Крім того, якщо він спробує доїжджати на ньому на роботу, ми вчора провели експеримент, - це займе з півтори години, правда треба трошки «набити» спортивної форми» - говорить журналістка СТБ Наталка Соколенко.

 

До подарунку додали привітання, яке для учасників заходу зачитала Наталка Соколенко:

 

«Учасники руху "Стоп цензурі!" вітають вас з днем народження та з нагоди свята дарують вам цей велосипед з промовистою назвою "Україна", створений вітчизняними майстрами Харківського велозаводу.

 

Велосипед - це не лише зразок екологічного виду транспорту. Це також символ демократичності влади.

 

Саме велосипедом користується велика частина європейських політиків. Нещодавно надію на те, що керівництво країни їздитиме на велосипеді, висловив і російський президент Дмитро Медведєв.

 

Використання велосипеду в якості основного транспорту допоможе уникнути проблем, пов'язаних із перекриттям вулиць на шляху слідування президентського кортежу.

 

Ми переконані, що цей транспортний засіб українського виробництва стане окрасою вашого гаража.

 

Якщо Президент України пересяде на велосипед, це автоматично приверне увагу чиновників місцевого рівня до проблем велосипедистів, які через відсутність велодоріжок зараз не можуть бути повноправними учасниками руху.

 

Користуючись нагодою, рух "Стоп цензурі" також нагадує про факти наступу на демократію, що мали місце останнім часом.

 

Попри наші звернення, не отримав оцінки з вашого боку інцидент за участі журналіста каналу СТБ Сергія Андрушка, до якого застосував силу співробітник вашої охорони.

 

Чиновники, в тому числі Адміністрації Президента, продовжують ігнорувати журналістські запити, а телевізійний простір країни перетворюється на середовище, стерильне від критики на вашу адресу.

 

Вперше за багато років призначення членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення відбулося без врахування точки зору громадськості. Зроблено це було руками вашої коаліції. Рух "Стоп цензури" запропонував на вибір чотири кандидатури, щоб заповнити останню вакансію в складі Нацради, однак реакції з вашого боку не було.

 

Очолюваний вашим найближчим соратником Миколою Азаровим уряд вніс проект закону, який фактично заганяє інтернет-видання в нереальні умови роботи і ставить під загрозу їх існування.

 

Гуманітарна рада при Президенті кулуарно, без залучення журналістів та профільних громадських організацій, підготувала проект концепції Суспільного телерадіомовлення.

 

Львівське обласне управління внутрішніх справ порушило кримінальну справу проти журналіста львівської газети "Експрес" за те, що він в рамках журналістського експерименту придбав талон техогляду, чим наочно продемонстрував рівень корупції в органах міліції.

 

Попри попередні домовленості та дані вами гарантії, очолювана вами коаліція відмовилася розглядати в другому читанні закон "Про доступ до інформації", який мав би стати не декларативним, а реальним інструментом громадського контролю за владою.

 

Це - неповний перелік подій, які сталися після нашої останньої зустрічі. Уже минуло більше місяця з часу, коли ви дали обіцянку продемонструвати журналістам умови вашого проживання у колишній державній резиденції "Межигір'я". Однак досі цього не відбулося.

 

Сподіваємося, що наш подарунок прикрасить вам свято і стане додатковим приводом зрозуміти роль журналістів у житті суспільства».

 

 

Тетяна Веремчук, для «Детектор медіа»

 

Фото Руслана Новосьола

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16338
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
5047 дн. тому
СЕРГЕЙ ЛЕЩЕНКО Пришёл, увидел, задал вопрос - Пытлив и бесстрашен Лещенки мозг. Цензуре он враг и мудрости друг. Тебе аплодирует сам Юра Шевчук!
Алегарф
5047 дн. тому
МУСТАФА НАЙЕМ Мустафу раскрутил Шустер. Но смотреть на него грустно. Не нарадуется ЦРУ - И ведёт в Афгане войну.
Jane
5048 дн. тому
Смешно и противно одновременно
Саня
5048 дн. тому
Олена Бондаренко: Цензура у нас – зелена.Доларова... http://www.obozrevatel.com/news/2010/7/8/377094.htm
Знающий
5049 дн. тому
А с САМОцензурой у Телекритики всё в порядке? Зачем удалять бездарнейший пост-новость с призывом "призываем" на пост "подарили"? Ищу сейчас в "новостях" за прозавчерашний день и вижу - удалили! Какой позор! Вам не стыдно?
olesmamai
5049 дн. тому
Ой, сколько недовольных противников появилось у организаторов акции. Аж пеной с рота брызжут. Мол то не так и то ... Да, много может быть не так. Но то что они объеденяются и дают о себе знать это уже большой плюс. Дальше необходимо делать следующие шаги, и не только журналистам, а и всему обществу. Если хотим жить хоть както надо бороться за себя и объеденяться для этого. У "правителей" совсем уже нет ни стыда ни совести.
Алегарф
5049 дн. тому
2 Idle-pro Кучме, дурко.
Idle-pro
5049 дн. тому
Я б йому лапті подарував, як колись Литвину.
Алегарф
5049 дн. тому
С ЮБИЛЕЕМ, ВИКТОР ФЁДОРОВИЧ! Союз многолетний с единой женою, Характер – горнило судьбы, сыновья... Не каждый мужчина сею вешней рекою Проходит свой путь на мостках корабля! Не помня отца, ласки мамы не помня, И зная наверно, что есть дефицит, Шестьдесят долгих зим Вы держались на волнах, Добывая из сердца для родных антрацит! Ваши опыт и труд днесь не просто заслуга – Ваших рук ожидает новый штурвал! Вас садили на мель, а в истошные вьюги Ветер лжи и обмана поистязал... Но, как люди твердят, нипочём тому судну, Что победно несётся на всех парах, Клевета, зависть, хамство, зло, холод лютый – Украине слыть сильной в океанах-веках! http://stihi.ru/2010/07/09/2945
Космополит
5049 дн. тому
Странные вы ребята. Пока вы мерзли на Майдане за "батьку украинской демократии", он с комфортом уезжал домой на роскошном Мерседесе. Почему-то вы не додумались подарить вашему царю санки. А уж когда посаженый вами на трон недопрезидент стал боговать, точно так же перекрывать дороги для своего кортежа, он остался и без велосипеда тоже. Как-то вы избирательно себя пиарите...
Игорь
5049 дн. тому
Конечно, ничего умнее, кроме подарка в виде велосипеда, придумать было для Телекритики нельзя. :( Жаль. С одной стороны, вероятно в задоре написания обращения, Телекритика не подумала, что если Янукович пересядет на велосипед, то добираться к работе он будет значительно дольше. Зачем же Телекритика желает остановить движение в городе на полдня ? Нужно же не просто ляпать языком для "красивости" в своих обращения, а думать хотя бы на 1 шаг вперед. Хотя с этим всё просто. Ведь никто не думает, что Янукович действительно это сделает. Ведь главное здесь - пи-ар. Верно ? Засветится, чтобы самим же о себе (молодцах таких) и писать. Дёшево и практично. Но - глупо. Во-вторых. Зачем вы мешаете "святое дело" борьбы с "цензурой" (а по-сути борьбы самих с собой) и какие то велосипеды ? Сначала вы пишете о велосипедах, а затем - о цензуре. Люди ведь понимают, что тема велосипеда - это стёб. И просто воспримут тему "цензуры" в том же ключе. :))) Таким образом вы сами себя разоблачили. Для вас и то (цензура) и то (велосипед) - вещи одного порядка. Что и требовалось доказать :))) Браво.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду