Колесников пообіцяв до вересня розробити модель суспільного телебачення

22 Червня 2010
8188
22 Червня 2010
13:33

Колесников пообіцяв до вересня розробити модель суспільного телебачення

8188
Колесников пообіцяв до вересня розробити модель суспільного телебачення

Віце-прем'єр-міністр з питань Євро - 2012 Борис Колесников пообіцяв до вересня розробити модель суспільного телебачення і запропонувати її на обговорення суспільству. Про це він повідомив на зустрічі з представниками регіональних ЗМІ - учасниками засідання прес-клубу Фонду «Журналістська ініціатива», що відбувається у Кабінеті Міністрів.

 

Запитання про ставлення уряду до суспільного телебачення було адресовано прем'єр-міністру Миколі Азарову, проте той переадресував його саме Борису Колесникову, попри те, що на зустрічі були також присутні гуманітарний віце-прем'єр Володимир Семиноженко, перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, а також віце-прем'єри Сергій Тігіпко, Віктор Слаута і міністр Кабінету Міністрів Анатолій Толстоухов.

 

Як пояснив пан Колесников, зараз уряд опрацьовує дві моделі фінансування суспільного телебачення. Перша - утримувати суспільний канал за рахунок податку на продаж телевізорів, другий - запровадити податок з кожної особи.

 

«Якщо кожен українець заплатить 1 гривню на місць - то це буде 46 млн. грн», - підрахував Борис Колесников.

 

Його підтримав Микола Азаров, зауваживши, що отримати  всього за 1 гривню незалежний інформаційний канал - це непогано.

 

Щоправда, кращим, ну думку пана Колесникова, є податок 2 грн. з людини, тоді, вважає віце-прем'єр з питань Євро 2012, бюджет СМ буде приблизно таким, як на комерційних телеканалах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8188
Читайте також
09.07.2010 13:50
Мар'яна Закусило
, Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа»
30 732
05.07.2010 12:17
Галя Койнаш
, для «Детектор медіа»
11 353
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
micka
5063 дн. тому
а посилатись на те, що в комерційних каналів хороші бюджети і що за 2 грн. такі ж "хороші" бюджети будуть в суспільного каналу - ви мене вибачте - вони таке лайно ставлять собі в ефір тільки через те, що нормальних готових серіалів і програм не спроможні собі купити, і своїх нормальних серіалів створити не можуть. бідоцтво!
micka
5063 дн. тому
але нормальні люди спочатку пишуть кошторис суспільного каналу, а вже потім вигадують, скільки взяти з кожної людини.
micka
5063 дн. тому
Боже, які CENSORED. Ні рахувати, ніфіга не вміють. По-перше за суспільне мовлення платить не кожна людина, а конкретне домогосподарство. Середня кількість людей в 1 домогосподарстві становить в Українеі 3 особи. 45 млн. розділити на 3 = 15 млн. домогосподарств. Процента неплатежів, або прострочених платежів - 70%. Тариф з 1 домогосподарства = 10 грн. на місяць. В результаті отримуємо: 15 млн. *10 грн./міс. * 12 міс. *70% = 160 млн. долларів на рік без реклами. Інтер усреться, коли побачить такий бюджет. Тому і не дивно, що ніхто не збирається створювати суспільне тб - воно буде сильніше за всі комерційні канали. тільки не для такої дикої і корумпованої країни як наша.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду