Ландік пропонує включити всі українські канали до універсальної програмної послуги

17 Червня 2010
16521
17 Червня 2010
10:58

Ландік пропонує включити всі українські канали до універсальної програмної послуги

16521
Ландік пропонує включити всі українські канали до універсальної програмної послуги

У Верховній Раді зареєстровано  законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання взаємовідносин у сфері телебачення та телекомунікацій», який передбачає включення до універсальної програмної послуги всіх українських  телеканалів з ефірним та супутниковим мовленням.

 

Проект закону № 6527 подано депутатом  Володимиром Ландіком.

 

Зокрема пропонується внести зміни  до статті 39 закону «Про телекомунікації» і викласти пункт 19 у такій редакції: «Оператор, який використовує телекомунікаційні мережі для передавання програм телебачення, зобов'язаний забезпечити максимальній кількості своїх абонентів у найбільш доступній для них смузі частот, доступ до програм телерадіоорганізацій, які здійснюють наземне ефірне та супутникове мовлення на території розташування відповідної багатоканальної телемережі, відповідно до ліцензій виданих Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення».

 

Також, законопроект вносить зміни до закону «Про телебачення і радіомовлення», переформулюючи, що є «універсальною програмною послугою» (УПП): «універсальна програмна послуга - обов'язкове забезпечення абонентам можливості перегляду пакета програм у складі програм телерадіоорганізацій, які здійснюють наземне ефірне та супутникове мовлення на території розташування відповідної багатоканальної телемережі, відповідно до ліцензій виданих Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення».

 

А стаття 39 нового документу передбачає, що якщо після включення програм УПП, у провайдера залишаються вільні канали мовлення у багатоканальній телемережі, «він зобов'язаний надавати пріоритет на включення до всіх пакетів програмам телерадіоорганізацій, які відповідно до ліцензій здійснюють супутникове мовлення та виробляють національний програмний продукт».

 

 На думку автора проекту, цей проект дозволить нормалізувати взаємовідносини між операторами кабельного мовлення та ефірними телерадіоорганізаціями. «Якщо держава видає ліцензії на ефірне та супутникове мовлення, вона повинна дбати про те, щоб компанії, що сплатили за них кошти, мали змогу провадити цю господарську діяльність. На сьогодні, закон «Про телекомунікації» не зобов'язує оператора телекомунікацій включати до своїх мереж програми (передачі) ефірних телерадіоорганізацій, особливо, це стосується регіональних недержавних каналів», - йдеться у пояснювальній записці.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16521
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Rublik
5072 дн. тому
он еще в Гаспре эту туфту начинал нести.....Не нужны мне в сети ни Куй -тв ни 5 канал!!!
Rublik
5072 дн. тому
он еще в Гаспре эту туфту начинал нести.....Не нужны мне в сети ни Куй -тв ни 5 канал!!!
//
5072 дн. тому
И его еще кабельщики не подкарауливают возле подъезда?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду