Давид Жванія: В інститутах журналістики нічого не вчать

20 Березня 2010
9460
20 Березня 2010
12:31

Давид Жванія: В інститутах журналістики нічого не вчать

9460
Давид Жванія: В інститутах журналістики нічого не вчать

Народний депутат Давид Жванія вважає, що в інститутах журналістики не дають знань. Про це він заявив в ефірі програми «Велика політика з Євгеном Кисельовим» 19 березня.

 

«Я сьогодні в прямому ефірі скажу: що таке факультет журналістики, хто-небудь знає? От журналісти можуть мені пояснити, що це таке?», - поцікавився він у ведучого програми.

 

«Я не знаю, я ніколи не вчився на факультеті журналістики,  я історик за освітою», - відповів Євген Кисельов.

 

«От чи можна стати поетом? Не можна, поети народжуються. Це спадок Радянського Союзу. Журналіст - це людина, яка пише. Він може бути геологом, археологом, фізиком. А чого вчать в Інституті журналістики? Нічого. Тому що такої науки не існує. Треба відходити від Радянського Союзу і створювати систему, яка називається життя», - заявив Давид Жванія.

 

Перед тим, як зробити таку заяву, він говорив про те, що в Європі освіту розглядають як практичну річ, оскільки людина йде здобувати освіту, щоб згодом отримати роботу. В Україні, за словами пана Жванії, 70% населення працюють не за спеціальністю, тому що в нас неякісна освіта.

 

«Знаєте, що відбувається? Це жах. От у нас є філософський факультет - це база однієї з базових наук у світі. Іде спір: математика чи філософія. А в нас немає такого факультету. У нас філософія і політологія. Тобто ми не можемо використовувати філософів, державі не потрібні філософи. Тому причепили політологію, яка є складовою, щоб якусь практичність дати», - сказав він.

 

Давид Жванія наголосив, що українська освітня база не переглядалася з часів Радянського Союзу. І ми тільки шукаємо справедливі системи вступу до вишів, натомість ніхто не займається якістю освіти.

 

«Треба чітко задекларувати, що ми гарантуємо всім безкоштовну середню освіту. Середня освіта має бути рівнем вища, не на тому рівні, як зараз. Це справедливо. Друге - визначити, які базові науки є пріоритетними, що таке взагалі наука. І що таке вища освіта і яку систему освіти треба давати», - підкреслив він, навівши негативний приклад Інституту журналістики.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9460
Читайте також
21.03.2010 09:54
Юрій Фінклер, для «Детектор медіа»
24 305
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
5158 дн. тому
99,999999999% журналюг - голодные безграмотные шакалы. Научившись промывать людям мозги они продаются как проститутки, всем кто заплатит. Обидно слушать это ? Зато - правда. И вы это сами знаете. Моё мнение конечно отсюда могут убрать, но от этого оно не перестанет быть в ваших головах.
той, що вчився в ІЖ
5159 дн. тому
Жванія мудак ще той, але в ІЖ і справді мало чому вчать. Більшість набуває знання лише не практиці, тому значна частина ІЖшників працює вже з третього курсу. А Різуна з його гопкомпанією вже давно час гнати.
micka
5159 дн. тому
шкода що ніхто з тих, хто вчився на журфаці, в прямому ефірі не зміг заткнути це неграмотне бидло, мовляв, не вчився, не знаєш, то про що ти шепчеш, гамарджоба? існують цілі курси спецзнань для журналістів, і наука така є, у у світі тим більше.
Instutut
5160 дн. тому
Якби всі хоч одну сесію здали в Інституті Журналістики - наша країна ула б першою з усіх!
Ольга
5160 дн. тому
Соромно за людину, яка говорячи нісенітницю, цими ж нісенітницями сама собі протирічить. Якраз-то Інститут журналістики дуже багато дає для майбутьної праці за фахом.
buster
5160 дн. тому
2 Папа рацци: Согласен 100%!!
Папа рацци
5160 дн. тому
Чувак о чем ты шепчеш? Под новую власть косиш. Указания уже раздаешь? iКакой уровень безграмотности украинских политиков. Да, такого неуча баблистого еще поискать. Рассусоливать о том, о чем не имеешь наималейшего представления. Живой ученик Табачника не признающего Галиччины, не считает нужным учиться журнализму. Надо не только ездить с Ющом по пляжах загорать, но иногда и в европейские университеты заглядывать. Придется тебе перед многоми поколениями журналистов извиняться за себя и за твоего друга Табачника
девид
5160 дн. тому
нет. просто кто-то положил глаз на помещение - там здорово...
Дмитро
5160 дн. тому
ну що, пане Різун? отримав? так тобі й треба!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду