Андрухович, Подерв’янський, Жадан і Бондар виступатимуть проти цензури

8 Січня 2010
19490
8 Січня 2010
16:18

Андрухович, Подерв’янський, Жадан і Бондар виступатимуть проти цензури

19490
Андрухович, Подерв’янський, Жадан і Бондар виступатимуть проти цензури

Літературна акція «АнтиНЕК: ні цензурі!» закликає якомога ширший загал до обговорення діяльності Національної експертної комісії (НЕК) з питань захисту суспільної моралі в нашій країні, пише УНІАН з посиланням на сайт агенції подій АртПоле.

 

Організатори зазначають, що акція «АнтиНЕК: ні цензурі!», ініціатором якої виступив журнал культурного опору «ШО» та відомі українські письменники Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Андрій Бондар і Лесь Подерв'янський, є закликом до започаткування цілої серії громадських заходів різного формату, спрямованих на скасування моральної цензури в Україні. Акцію вже підтримали Мережа книгарень «Є», Художня студія «Антресоля» та Науково-дослідницький центр візуальної культури НАУКМА, Агенція подій «АртПоле». Чимало українських митців та арт-ком'юніті також висловили своє бажання приєднатися до цього руху.

 

У своєму зверненні організатори також наголошують, що «НЕК існує з 2004-го, проте зараз ситуація загострилася і потребує негайної реакції з боку прогресивної спільноти. Сьогодні діяльність комісії в мистецькому полі стає дедалі агресивнішою й невиправданішою. У відповідь на репресії щодо мистецьких творів та їхніх авторів, зокрема, роману «Жінка його мрії» Олеся Ульяненка, автора мирної мистецької акції протесту Олександра Володарського, цілої низки фільмів, що ставлять важливі соціальні питання, зараз просто необхідно переглянути підходи до правової ситуації в питаннях суспільної моралі».

 

Організатори акції запланували у столиці низку заходів на 15 січня. Зокрема о 14:30 - в УНІАН відбудеться прес-конференція за участю письменників Юрія Андруховича, Леся Подерв'янського та Андрія Бондара, які висловлять свої думки щодо діяльності Національної експертної комісії (НЕК) з питань захисту суспільної моралі.

 

О 18:30 - в Культурно-мистецькому центрі НаУКМА (вул. Іллінська, 9) ініціатори літературної акції Юрій Андрухович, Лесь Подерв'янський та Андрій Бондар читатимуть свої твори. Автори також ознайомлять усіх присутніх зі спільним зверненням до Національної експертної комісії, чим і започаткують широке громадське обговорення подолання моральної цензури в Україні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19490
Читайте також
29.09.2010 09:44
Артем Захарченко, «Українська правда»
27 175
26.02.2010 17:50
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
20 777
28.01.2010 08:02
Прес-служба НЕК
21 902
19.01.2010 18:12
Ірина Славінська, «Українська правда. Життя»
27 161
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
О.К.
5223 дн. тому
де більше цензури - дебілів більше
st.Ranger
5224 дн. тому
Геть інквізиторів-паразитів! Досить за наші гроші навішувати моральні маразми
гыгы
5224 дн. тому
да радовались бы, что их книги хоть кто-то читает -- комиссия по морали, например. Они костицкому роялти платить должны уже как агенту
кокотюха
5224 дн. тому
на 18.30 бути не зможу з об`єктивних причин, хоча спробую. чим можу допомогти крім присутності та цілковитої згоди з усім, що робиться проти НЕКу?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду