Осман Пашаєв очолив медіпрофспілку «Медіафронт»

18 Грудня 2009
13227
18 Грудня 2009
23:11

Осман Пашаєв очолив медіпрофспілку «Медіафронт»

13227
Осман Пашаєв очолив медіпрофспілку «Медіафронт»

Журналіст телеканалу СТБ Осман Пашаєв на загальних зборах профспілки «Медіафронт» 14 грудня обраний головою цієї організації. Про це ТК дізналася від нього самого.

 

Як розповів ТК Осман Пашаєв, найголовніші завдання, які стоять перед профспілкою та її керівником - це соціально-економічний захист членів та захист свободи слова й боротьба з прихованою рекламою і цензурою. Частина членів «Медіафронту» є членами Київської незалежної медіа-профспілки та Незалежної медіа-профспілки України. Однак Осман Пашаєв не хоче порівнювати діяльність трьох організацій. «Роботи вистачить усім», - вважає він.

 

Сьогодні, 18 грудня, профспілка на офіційному сайті повідомила, що вона прийняла до розгляду запротокольовані факти цензури та прихованої політичної реклами на приватних українських телеканалах. У зв'язку із цим «Медіафронт» рекомендує первинним осередкам профспілки на телерадіоканалах скликати збори творчого колективу телерадіожурналістів із вимогою до власників телеканалів дотримуватися статей 57 та 58 Закону України «Про телебачення та радіомовлення», через редакційні ради розглянути питання цензури та прихованої політичної реклами на телерадіоканалах і вирішити ці проблеми відповідно до законів і редакційних статутів телерадіоорганізацій.

 

Про які факти цензури й прихованої політичної реклами і які канали йдеться, Осман Пашаєв поки воліє не говорити: «Подані протоколи. Це все, що ми можемо наразі сказати».

 

Профспілка працівників ЗМІ «Медіафронт» організована наприкінці 2005 року журналістами Тарасом Ратушним, Мариною Балабан, Жаном Новосельцевим, Юлією Дячук, Османом Панаєвим та Іриною Коробко. 2 лютого 2006 року вона була зареєстрована управлінням юстиції міста Києва. Свою діяльність профспілка активізувала у 2009 році. 3 грудня «Медіафронт» легалізувалася і отримала свідоцтво про державну реєстрацію у Шевченківський РДА міста Києва.

 

Нині «Медіафронт» об'єднує 87 працівників семи загальнонаціональних телеканалів, де створені первинні осередки профспілки: СТБ, «1+1», ICTV, ТРК «Україна», НТН, ТОНІС, «Сіті».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13227
Теги:
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Shalayskiy
5102 дн. тому
Друзі СТБ-шники. Не партеся кількістю гімна, які ви тільки що прочитали. По-перше, як правило, коментарі до новин пишуть або невдахи, або ті, хто модерують ( такі як Довженко, наприклад-)) ). Нормальні читачі просто вдовольняються фактами. По-друге, пропоную "Телекритиці" повбивати всі коментарі під різними ніками з одного IP. Часом кількість коментів зменшується вдвічі-) Повірте, що всі нормальні журналісти були приємно шоковані. Щиро. А про анонімних заздрісників.. Як казали поляки часів СРСР - "голі дупки - гоп до купки"-) Себто: "Пролетарі всіх інших інших каналів - єднайтеся"-)
читаДтч
5242 дн. тому
Пашаев - ВЦ. ИМХО Все помнят сюжет, как он в клоунском пальто, с букетом цветов, лез на госдачу к Тимошенко ? Потом котёнка (за 1К гривень) дарил президенту. Журналист он действительно неплохой, сейчас таких мало, но как человек ВЦ конечно редкое. Это моё скбьективное мнение. Профсоюз под его руководством будет много гудеть и пускать пар, но никуда не поедет.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду