Кабмін хоче убезпечити Концерн РРТ від приватизації

7 Грудня 2009
19192
7 Грудня 2009
15:32

Кабмін хоче убезпечити Концерн РРТ від приватизації

19192
Кабмін хоче убезпечити Концерн РРТ від приватизації

Кабінет Міністрів України пропонує включити Концерн РРТ до переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. Відповідний законопроект № 5408 зареєстровано в парламенті.

 

Головною метою законопроекту є посилення контролю держави за збереженням та використанням майна підприємства, що має загальнодержавне значення і не підлягає приватизації, створення умов для його безперешкодної діяльності.

 

Згідно з законопроектом, прийняття рішень щодо реорганізації чи реструктуризації підприємства буде неможливе без погодження з Кабінетом Міністрів України.

Включення підприємства до переліку об'єктів державної власності, що не підлягають приватизації, виводить його за межі правового поля прийняття судових рішень про застосування до нього  процедур санації  чи  ліквідації у провадженні справи про банкрутство.

 

Кабмін прогнозує, що прийняття цього законопроекту сприятиме захисту майнових прав суб'єкта державної власності, діяльність якого має загальнодержавне значення, оскільки Концерн РРТ забезпечує розповсюдження понад 90 % програм теле- та радіомовлення в в Україні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19192
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
буба
5263 дн. тому
Кабмин уже подсчитал: какие выгоды можно поиметь, прихватизировав КРРТ, однако сейчас провернуть это дельце политически невыгодно и опасно, а кроме того - в стране кризис и выборы и денег крайне нехватает. Зато после выборов можно и вернутся к этому вопросу, для начала, к примеру, обанкротив всё предприятие (благо у кабмина для этого есть все возможности), а заодно упредив возможные попытки конкурентов прихватизировать это предприятие раньше заинтересованных лиц (для этого вводится временный запрет на приватизацию КРРТ).
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду