КМДА виселяє видавництво художньої літератури «Дніпро»

9 Січня 2009
10232
9 Січня 2009
18:15

КМДА виселяє видавництво художньої літератури «Дніпро»

10232
КМДА виселяє видавництво художньої літератури «Дніпро»
Київська міська державна адміністрація виселяє з приміщення в центрі Києва видавництво художньої літератури «Дніпро». Як повідомив «Детектор медіа» Володимир Войтович, директор видавництва, представники мерії замінили двері на вході до приміщення. Це стало причиною того, що п’ять працівників видавництва разом з директором забарикадувалися в приміщенні й не збираються полишати його навіть на ніч.
 
Офіційна версія виселення – видавництво не підписало угоду оренди приміщення з підприємством «Київжитлоспецексплуатація». Проте, за словами пана Войтовича, видавництво підготувало таку угоду, проте «Київжитлоспецексплуатація» відмовила видавцям у підписанні документу. Основною причиною конфлікту, на думку пана Войтовича, є бажання чиновників КМДА позбавити видавництво приміщення в центрі столиці, ймовірно, з метою його подальшої приватизації.
 
Судові справи довкола приміщення видавництва тривають з 2000-го року. Альтернативного приміщення мерія видавцям не пропонує.
 
З проханням прокоментувати ситуацію, що склалася, «ТК» звернулася до Олександра Івахнюка, керівника відділу інформаційного забезпечення КМДА. На інформаційний запит «ТК» пан Івахнюк пообіцяв відповісти у понеділок.
 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10232
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду