Президент уповноважив Конституційний суд розібратися з претензіями СDМА на телевізійні частоти

28 Листопада 2008
25238
28 Листопада 2008
13:33

Президент уповноважив Конституційний суд розібратися з претензіями СDМА на телевізійні частоти

25238
Президент уповноважив Конституційний суд розібратися з претензіями СDМА на телевізійні частоти
Президент України Віктор Ющенко указом від 27 листопада № 1093/2008 призупинив дію деяких положень постанови Кабінету Міністрів від 22 жовтня 2008 року № 942. Таким чином Президент заборонив продовжувати термін використання діапазону 840,45 - 842,97 МГц (що відповідає 67 телевізійному каналу) операторами СDМА до 1 січня 2016 року. Нагадаємо, що за  СDМА цей діапазон закріплено лише до кінця 2012 року, а далі в у смузі радіочастот 822 - 846 МГц (що відповідає 65 - 67 телевізійним каналам) буде розгортатися цифрове наземне мовлення у стандарті DVB-Т.
 
Крім того, передбачена зазначеними положеннями постанови Кабінету Міністрів України зміна строків впровадження цифрового телерадіомовлення створює перешкоди для технологічного переходу телебачення до міжнародних стандартів мовлення, закріплених у Регіональній угоді (Женева-2006).
 
Президент вважає, що таке вилучення до 1 січня 2016 року смуги радіочастот 822 - 846 МГц, що відповідає 65, 66 та 67 телевізійним каналам, з використання засобами цифрового телевізійного мовлення порушує конституційні права громадян на інформацію, звужує можливості вільного і відкритого обговорення суспільне важливих проблем із використанням телебачення.
 
Президент також спрямував у Конституційний суд відповідне подання щодо відповідності Конституції деяких положень цієї урядової постанови.
 
Брати участь у конституційному провадженні за цим поданням уповноважено заступника Глави Секретаріату Президента України – Представника Президента України у Конституційному Суді України Марину Ставнійчук, першого заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ігоря Куруса, начальника юридичного управління Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Михайла Пушкаренка, начальника відділу частотного погодження ліцензійного департаменту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Тамару Мироненко.
 
Нагадаємо, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення неодноразово звертала увагу на неприпустимість використання телевізійного частотного ресурсу операторами зв’язку.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25238
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Никита
5631 дн. тому
Юля с Витей делят частотный ресурс. Больше делить уже нечего......................
SENSORED
5631 дн. тому
Какая забота о гражданах, нарушении их конституционных прав на информацию, о свободном и открытом обсуждении общественно важных проблем. Запретив российские информационно-развлекательные каналы, ни "гарант" ни Курус не вспомнили о гражданах и их правах, не удосужились почитать конституцию. Свои личные интересы превыше Законности. Еще одно подтверждение того , что регуляторный орган живет по своим законам и умело манипулирует президентом.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду