СБУ встановила замовників розміщення в пресі неправдивих матеріалів про банки

15 Жовтня 2008
3621
15 Жовтня 2008
16:17

СБУ встановила замовників розміщення в пресі неправдивих матеріалів про банки

3621
СБУ встановила замовників розміщення в пресі неправдивих матеріалів про банки
Співробітники СБУ встановили замовників розміщення 10-го і 11 жовтня в ЗМІ публікацій про негативну оцінку фінансового стану і кризові явища в діяльності «Укргазбанку», «Укрсоцбанку», «Райффайзен Банку Аваль».
 
Замовником публікацій стало одне з київських товариств із обмеженою відповідальністю, яке здійснює комерційну діяльність у торговельній сфері і не є клієнтом зазначених банків. Друковані видання розміщували статті за гроші під виглядом рекламних публікацій.
 
Матеріали передадуть до прокуратури. Вказані дії підпадають під ст. 358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3621
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Джинса
5676 дн. тому
Честно говоря, бред! По закону, только СМИ несут ответственность за подобные материалы. А статья не подходит, любой адвокат разобьёт это обвинение. Да и в принципе прокуратура должна отказать в делопроизводстве.
дмитрий харьков
5676 дн. тому
но ведь плохое возвращение кредитов,самодурство /пример с насильственным загоном в свою партию/-"-проминвестбанк "-это ведь правда и видимо ещё не вся.так им и надо
Удивление
5677 дн. тому
Как то мало коррелируется указанная стьтья УК с приведённой в заметке деятельностью ООО. Они размещали свои статьи в прессе, оплачивая при этом их как рекламу ? Или при этом еще что-то подделывали ? О каких печатях и штампах речь ? Или они подделывали сами газеты ? :)
Просьба
5677 дн. тому
Скажите, а СБУ может заняться и "джинсовиками" в СМИ? Очень давно пора. Так надоело уже читать и смотреть заказуху. Редакторы и журналисты берут немалые деньги в конвертах без налогов за заказные публикации. Это коррупция.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду